Kars'ta Hırsızlara Geçit Yok!

Kars'ta Hırsızlara Geçit Yok!

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kars'ta güvenlik tedbirlerini artırarak yaşanan suçlulara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

13.04.2017 günü idaremiz Cumhuriyet Mahallesi Arif Taşçı Caddesi üzerinde bulunan bir ikametten 4.bin TL değerinde motosikletin çalınması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olay yerinden ve çevreden yapılan kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde 4 şüpheli şahıs tespit edildi.

22.04.2017 günü hırsızlık olayı ile ilgili Bülbül Mahallesinde çalışma yapan ekiplerce çalınan motosiklet ile birlikte 1 Suça Sürüklenen Erkek Çocuk şahıs kovalamaca neticesinde yakalanırken, elde edilen motosiklet sahibine teslim edildi. Suça Sürüklenen Erkek Çocuk şahıstan elde edilen bilgiler doğrultusunda hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 3 Suça Sürüklenen Erkek Çocuk daha yakalanarak çıkarıldıkları adli makamlarca Adli Kontrol Kararıyla Serbest bırakıldılar.

24.04.2017 günü 04.40 sıralarında Ortakapı Mahallesi Faikbey Caddesi üzerinde bulunan 100.Yıl Pasajı içerisinde faaliyette olan bir işletmenin vitrin camının kırılması suretiyle 30 adet muhtelif tesbih, 1 adet oto teybi, 1 adet tripotaj, 2 adet kelebek bıçak, 1 adet kol saati ve çekmecede bulunan 100-150 TL civarında bozuk paranın çalınması olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olay yerinden ve çevrenden temin edilen kamera kayıtlarından yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren 1 Suça Sürüklenen Erkek Çocuk Şahıs tespit edildi ve 24.04.2017 günü saat 15:30 sıralarında ekiplerce yakalandı. Suça Sürüklenen Çocuk Şahsın çalmış olduğu eşyaları gösterdiği yerde 19 adet muhtelif tesbih, 1 adet kol saati, 2 adet kelebek bıçak ve 1 adet Tripotaj (Müzikçalar) muhafaza altına alındı. Suça Sürüklenen Çocuk şahıs ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü’nce Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince 17 Nisan- 23 Nisan tarihleri arasında yakalanması olan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranması olan 10 şahıs yakalandı ve çıkarıldıkları adli makamlarca 7 şahıs tutuklanırken, 3 şahıs ise serbest bırakıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” denildi.

karsta-hirsizlara-gecit-yok!-(1).jpgkarsta-hirsizlara-gecit-yok!-(2).jpgkarsta-hirsizlara-gecit-yok!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler