Kars’ta İftar Sonrası Bomba Paniği

Kars’ta İftar Sonrası Bomba Paniği

Kars’ta iftar saati sonrası cadde üzerinde unutulan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi. Kars’ın en işlek caddelerinden olan Faikbey Caddesi üzerinde yol kenarına bırakılan sırt çantası kontrollü olarak fünye ile patlatıldı.

İftarın hemen ardından meydana gelen olayda, cadde üzerinde bırakılan ve bir kadına ait olduğu düşünülen sırt çantasını gören vatandaşlar durumdan şüphelenerek polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak, caddeyi trafiğe kapattı. Daha sonra bölgeye bomba imha uzmanı çağrıldı.

Ramazan olması dolayısıyla normalden üç kat daha fazla insan geçidi olan güzergahta, güvenlik güçleri meraklı kalabalığı uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel giysisini giydikten sonra çantanın yanına yaklaştı. Çantaya fünye yerleştiren bomba imha uzmanı, çevre kontrolü alındıktan sonra çantayı fünye ile kontrollü olarak patlattı. Çantanın içerisinden kitap, giyişi ve bir bayana ait nüfus cüzdanı çıktı.

Öte yandan olup bitenleri izleyen vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, çantayı sorumsuzca bırakan kişi veya kişilerin bulunarak cezalandırılmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise patlama öncesi çantanın yanında bulunan araçlarının üzerini battaniye ile kapatarak korumaya çalışması ise dikkatlerden kaçmadı.





kha

Önceki ve Sonraki Haberler