Kars'ta İki Tutuklama!

Kars'ta İki Tutuklama!

Kars'ta terör Örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kars Eski İl Başkanı Şengül Mehmetoğlu ve DBP Digor İlçe Eşbaşkanı Erol Bulut tutuklandı.

Günlerdir gözaltında bulunan ve bugün adliyeye çıkartılan Şengül Mehmetoğlu ve Erol Bulut’un PKK/KCK operasyonu kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde de DBP Kars İl Başkanı Önder Fidanboy ile 1 parti yöneticisi PKK/KCK operasyonu kapsamında tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri ile Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan ve aralarında HDP ile DBP il başkanları ve yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişiye yönelik operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında HDP ve DBP Kars İl Eşbaşkanlıklarında Polis tarafından arama yapılmıştı.

Edinilen bilgilere göre; operasyon kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 19 kişiden 17’si adliyeye çıkartıldı. Bu şahıslardan 14 şüphelinin tutuklandığı, 3 kişinin serbest bırakıldığı ve 2 şüphelinin ise gözaltında olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler