Kars'ta İlköğretim Haftası Etkinliği

Kars'ta İlköğretim Haftası Etkinliği

2017-2018 eğitim öğretim yılı "İlköğretim Haftası" açılış ve kutlama töreni, Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu bahçesinde yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir öğrenci, öğrenciler, bir öğretmende öğretmenler adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey'de sırasıyla birer konuşma yaptı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesilesi olması dileklerinde bulunan Vali Rahmi Doğan, “Türkiye eğitim-öğretim sürecine çok ciddi sıkıntılar çekerek gelmiş bir ülkedir. Ama bugün geldiğimiz noktada gerek binalar açısından, gerek eğitim materyalleri açısından devletimizin çok ciddi katkısı vardır. Şu renkli ortamı gördüğümüzde gerçekten insan gurur duyuyor. Rabbim inşallah daha nice eğitim öğretim yıllarında huzurlu bir şekilde gençlerimize, çocuklarımıza bir eğitim vermeyi nasip eder” dedi.

Doğan, “Devlet olarak çocuklarımızın tüm eğitim materyallerini karşılamaya çalışıyoruz, kitaplarını vermeye çalışıyoruz. Alamayacak olanların masraflarını Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla almaya çalışıyoruz. Bütün amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, çocuklarımızın geleceğe iyi hazırlanmasıdır. Bunun gayreti içerisindeyiz. Ciddi anlamda eğitim yatırımları yapıyoruz. İlimiz eğitim yatırımları anlamında da diğer illerle kıyaslandığında, diğer yatırım alan illerden birkaç tanesi, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tekli eğitime geçen nadir illerden bir tanesi de inşallah olacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. GAMP İlkokulu öğrencilerinden oluşan Kafkas ekibi gösterisini yaptı. Son olarak Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Murtaza Karaçanta, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte ilk ders zilini çaldı. Öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı

Kars’ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Kars’a yaklaşık 66 bin 890 öğrenciye, 4 bin 600 öğretmen, 3 bin 582 derslikte eğitim-öğretim verecek. 

karsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(1).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(2).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(3).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(4).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(5).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(6).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(7).jpgkarsta-ilkogretim-haftasi-etkinligi-(8).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler