Kars'ta İşgaller BİMER'e Taşındı!

Kars'ta İşgaller BİMER'e Taşındı!

KARS’TAKİ KALDIRIM İŞGALİ VE GELİŞİ GÜZEL ARAÇLARIN PARK EDİLMESİ BİMER’E TAŞINDI

Kars’ta kaldırımlar esnafın, yollar ise park halindeki araçların işgali altında, yayalar çaresiz olarak caddenin ortasını kullanıyor. 

Yayalar için yapılan kaldırımların esnaf tarafından, caddelere de gelişi güzel araçların park edilmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Sokağa çıkan vatandaşlar kaldırım yerine caddeyi kullanırken, özellikle iki sıra ve bazı yerlerde çift tarafa hatta köşe başlarına çekilen araçlarda trafik akışını olumsuz etkiliyor. Yaşanan sıkıntıya çözüm üretilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yayalar için yapılan kaldırımların biran evvel esnafın işgalinden, ana caddelerin de park etmiş araçlardan temizlenerek kurtarılmasını istiyor.

Kaldırımlardan geçiş yapamayan çocukların mecburiyetten cadde ortasında kazalara davetiye çıkarırcasına yürüdüğüne dikkat çeken vatandaşlar, “Kars’ta yıllardır kaldırım ve otopark sorunu var. Kim göreve geldiyse bu soruna çözüm bulmadı. Kaldırımları kullanamıyoruz. Mecburen çoluk çocuğumuzda dahil, yolları kullanmak zorunda kalıyoruz. Yayalar için yapılan kaldırımlar esnafın işyeri sergisi haline gelmiş. Yetkililer ise görevlerini yapmıyor” diyerek tepki gösterdiler.

Kars’ta esnafa tanınan bu ayrıcalığın artık son bulmasını isteyen vatandaşlar, “Esnaflar kaldırıma eşyalarını dizerek yayaların geçişini engelliyor. Karşılıklı oto parklar ise trafik akışını engelliyor. Yaşanan bu işgallere yetkililer ise sessiz kalıyor. Caddelerde yaya yürümek çok zor. Bundan dolayı çoluk çocuğumuz kaldırımlardan geçemedikleri için yoldan yürümesi tehlikeli oluyor. Yetkililer bu caddelerden yürüyerek geçtiğinde bu rahatsızlığı fark etmiyor mu” diyerek bu soruna son verilmesini istediler.

Öte yandan caddelere gelişi güzel çekilen araçların trafiği olumsuz etkilediğine dikkat çeken vatandaşlar, “Caddeler açık oto park haline gelmiş. Eski Sebze Hali, Belediye İşhanı'nın bulunduğu bölgeler araç parkına dönmüş. Köşe başlarına kadar araç çekilmiş. Trafik akışı sağlanmıyor. Birde cadde de açılan tezgahlar durumu içinden çıkılmaz hale sokuyor. Trafik yetkililerinin bu konuya el atması gerekiyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle park şekli yok. Belediye ile trafik ortak hareket ederek bu sorunu çözmelidir” dediler.

Kars’ta yıllardan beri devam eden kaldırım işgalleri vatandaşların kabusu haline geldi. Zabıta ekiplerinin müdahale etmediği ve göz yumduğu kaldırım işgalleri, yayalar için yapılan kaldırımları kullanamayan vatandaşların da tepkisine sebep oluyor. Yetkililerden kaldırım ve cadde sorunlarına çözüm isteyen vatandaşlar konuyu BİMER’e kadar taşıdıklarını belirttiler.

karsta-isgaller-bimere-tasindi!-(1).jpgkarsta-isgaller-bimere-tasindi!-(2).jpgkarsta-isgaller-bimere-tasindi!-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler