Kars'ta Isınmadan Kaynaklı Kar Tehlikesi

Kars'ta Isınmadan Kaynaklı Kar Tehlikesi

Kars’ta çatılarda biriken kar kütleleri, ara sıra hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde sıcak seyretmesi nedeniyle tehlike oluşturuyor.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Geçtiğimiz hafta kar yağışının ardından binaların çatılarında biriken kar ve buz kütleleri, güneşin öğlen saatlerinde kendisini hissettirmesiyle birlikte erimeye başlıyor. Şehrin birçok binasında olduğu gibi Hapan Bölgesinde bulunan Eski Belediye İşhanın çatısında biriken kar kütleleri de eriyerek yere düşünce çevrede bulunan bazı esnafın araçları zarar gördü. Yoldan geçen vatandaşlara zor anlar yaşatan kar kütleleri işhanının çevresinde bulunan sundurmaları yerle bir etti.

Çatından zarar vererek düşün kar birikintilerini işhanı esnafı, kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, belediye yetkililerin duyarsızlığından yakındı. İşyerleri önünde biriken kar kütleleri nedeniyle işyerlerine girip çıkmakta zorlanan esnaf ve müşteriler sorunun her yıl yaşandığını hatırlatarak, bu yıl Kars’a geçmiş yıllara rağmen daha fazla karın yağdığını söylediler. Belediye yetkililerine çevredeki karların temizlenmesi çağrısında bulunan çevre esnafı havaların yakın zamanda sınmasını ve baharın bir an önce gelmesini istiyor.

Öte yandan gündüzleri araçların lastikleri ve insanların ayaklarını artında yumuşayan kar birikintileri akşam saatlerinde, şiddetli ayaz nedeniyle donunca cadde ve sokaklar buz pistine dönüşüyor. Bu nedenle vatandaşların buzlu zemin üzerinde elleri ceplerinde yürümemeleri ve binaların önünden geçerken düşebilecek kar kütlelerine karşı da dikkatli olmaları gerekiyor.

karsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(1).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(2).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(3).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(4).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(5).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(6).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(7).jpgkarsta-isinmadan-kaynakli-kar-tehlikesi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler