Kars’ta işkence yapılan eşek emin ellerde

Kars’ta işkence yapılan eşek emin ellerde

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde çobanlar tarafından kafalarına ceket çekilip sopalarla vurularak bayıltılan iki eşek, Yediemine teslim edildi.

Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) yetkilileri tarafından sahibinden alınarak Kars’a getirilerek Yediemine teslim edilen eşeğin tedavisi devam ediyor. 

Arpaçay’da hayvan otlatırken iki eşeğin başına ceketini sarıp, elindeki sopa ile defalarca vuran çoban V.Ç. o görüntülerin sosyal medyada paylaşmış ve büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler Kars’ta yetkilileri harekete geçirmiş ve çoban kısa sürede yakalanmıştı. 

Bin 250 lira idari para cezası uygulanan çoban, serbest bırakıldıktan sonra DKMP Kars Şube Müdürlüğü eşeklerin sahibiyle görüşerek eşeklerin kendilerine verilmesini istemişti. Bunun üzerine duyarlı vatandaş eşeklerinden birisini DKMP Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. DKMP Kars Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen eşek tedavisi yapılarak Yediemine teslim edildi. Her gün rutin tedavisi yapılan eşek, genel sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler