Kars’ta istihdam toplantısı yapıldı

Kars’ta istihdam toplantısı yapıldı

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2. Olağan Toplantısı Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Zafer Yiğit, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Yusuf Bulut, Milli Eğitim Müdürü  Gökhan Altun, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, İl Ticaret Müdürü Adem Beyribey, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Nesim Karakurt Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyon Temsilcisi Mevlüt Dülger, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Ferdi Kırmızıtaş, Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkan V. Ayhan Nebioğlu, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdoğan Kaygin ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyon Temsilcisi Dinçer Yılmaz katıldı.

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında; 24 Ocak 2019 tarihli İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulunda alınan kararların gerçekleştirilme durumları hakkında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerine bilgi verilmesinin ardından; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu organı Denetim kurulunca hazırlanan son 3 aylık (Ocak-Şubat-Mart) kurslara ilişkin denetim raporları İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu Yönetmeliğinin 13. Maddesinin 5. Fıkrası uyarınca İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Kurul onayına sunularak kabul edildi.

Yıllık Eğitim Planında yer almayan Sır Üstü Dekorlamacı mesleğinde Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kurs başvurusu bulunulduğundan Yıllık Eğitim Planında yer almayan mesleğin Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin 9. maddesinin 3. fıkrası gereğince Sır Üstü Dekorlamacı mesleğinin 2019 yılı Yıllık Eğitim Planına dahil edilmesi hususu görüşülerek oylamaya sunularak kabul edildi.   

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18. maddesinde 10 ve daha fazla personel çalıştıran işletmelerin çalıştırdıkları personel sayısının yüzde 5’inden az olmamak üzere beceri eğitim yaptırmaları zorunluğu bulunmakta olup, ilgili işletmeler için Mesleki Eğitim planlamasının belirlenmesi hususu görüşülerek kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler