Kars’ta izinsiz ses kaydından 1 gazeteci gözaltına alındı

Kars’ta izinsiz ses kaydından 1 gazeteci gözaltına alındı

Kars’ta dün AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın adına ileri sürülen ses kaydı ile ilgili bir gazeteci gözaltına alındı.

Konu ile ilgili olarak konuşmanın tarafı H.S.’nin Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunun 133’ncü Maddesinin (1) fıkrasında yer alan “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmünce hakkında yakalama kararı çıkartılarak, Savcılık talimatıyla Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri H.S.’nin evinde arama yaptıktan sonra H.S.’yi gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen H.S. ifadesi alınmak üzere Kars Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Ayrıca aynı maddenin (3) fıkrasına istinaden "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verileri hukuka aykırı olarak ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve dörtbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur." hükmünün de dikkate alınması ve bu tarz kayıtları paylaşım yapan şahıslar hakkında da adli işlem yapılacağı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler