Kars'ta Kaç Mülteci Var?

Kars'ta Kaç Mülteci Var?

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Türkiye son zamanlarda batıya gitmek isteyen mültecilerin geçiş güzergahı durumundadır. Bu geçiş sırasında belirli zamanlarda Türkiye’de kalan mülteciler çeşitli sorunlar yaşamaktadırlar. Düzenli ve insan hakları temelli bir yaklaşımın olmaması hem Kars’ta yerleşik yurttaşların hem de mültecilerin sorun yaşamasında başlıca faktörler arasındadır. Özellikle Afganlardan oluşan mültecilere Suriye’den gelen insanların da eklenmesiyle mevcut durum şehir için önemli konular arasına girmiştir.

Bu bağlamda;
1- Kars ilinde kayıt altına alınmış kaç mülteci bulunmaktadır?
2- Değişik ülkelerden gelenler hangi hukuki tanım çerçevesinde ikamet etmektedirler?
3- Kars’taki göçmenlerin/sığınmacıların/mültecilerin ülkelere göre dağılımı nedir?
4- Kars’taki  göçmenlerin/sığınmacıların/mültecilerin yiyecek ve barınması nasıl sağlanmaktadır?
5- Kars’taki  göçmenlere/sığınmacılara/mültecilere insani yardım malzemeleri ulaştırılmakta mıdır? Eğer herhangi bir yardım alıyorlarsa bunlar nelerdir?
6- Kars’taki  göçmenlerin/sığınmacıların/mültecilerin istihdamı için çalışmalar var mıdır? Eğer çalışmalar varsa bunlar nelerdir?
7- Kars’ın yerleşik halkı ile şehirlerine gelmek zorunda kalan göçmenlerin/sığınmacıların/mültecilerin barış içerisinde yaşamaları için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler