Kars'ta kaçak elektrikle mücadele devam ediyor

Kars'ta kaçak elektrikle mücadele devam ediyor

Kars il Koordinatörü Bülent Gürel, "Yapılan denetimlerle kaçak kullanım yüzde 45’den yüzde 15’e düştü"

ARAS Elektrik Dağıtım Kars İl Koordinatörlüğü’nce abonelere sağlıklı elektrik enerjisi vermek için kaçak elektrik ile mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

ARAS Elektrik, kente genelinde kaçak-kayıp oranını yaptığı denetimlerle yüzde 45’den yüzde 15’e düşürdü.  ARAS Elektrik Dağıtım Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ekipler oluşturduklarını ve bu ekiplerin il genelinde aralıksız tarama çalışmaları yaptıkları, yapılan çalışmalarla kaçak kayıp oranının Kars’ta önemli derecede önüne geçtiklerini belirtti. 

ARAS Elektrik Dağıtım Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, “Aras Elektrik olarak Kars ilimizde kayıp-kaçak ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlarla ilgi yoğunlukla sayaçların dışarı alınması, vatandaşların ihbarlarına göre, sistem bakıyoruz eğer düşük tüketimi varsa onunla ilgili ekiplerimizi gönderiyoruz ve kontrol ettiriyoruz” dedi. 
Geçmişe oranla kayıp-kaçak kullanımın önüne geçtiklerini ifade eden Gürel, “Kayıp kaçak oranımız daha önceleri yüzde 45’lerdeydi. Şuanda yüzde 15’lere düşürdük. 2018 yılında bunu yüzde 13 olarak hedefledik. İnşallah hedefimize ulaşacağız. Kars halkına teşekkür ediyoruz. Çok duyarlılar. Bize kaçak kullanımla ilgili ihbar çok geliyor. Ekiplerimizde ivedilikle bu ihbarları değerlendirerek gerekli işlemleri yapıyor. Biz kaçak kullanımla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu. iha

Önceki ve Sonraki Haberler