Kars'ta Kadın Konukevi'nin Açılışı Yapıldı

Kars'ta Kadın Konukevi'nin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Belediyesi tarafından Belediye’ye ait iş merkezinde yapılan Kadın Konukevi’nin açılışı yapıldı.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Kadın Konukevinin özellikle köylerden gelen kadınlar için çok önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Karaman, kadınların dinlenmeleri, bir arada olmaları ve sorunlarının konuşabilecekleri bir yerin eksik olduğunu fark ederek bu şekilde çözüm ürettiklerini söyledi.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaöan, “Belediye Başkanımızın iş merkezi içinde bu alanı tahsis etti. Bizde içinin tefrişatını aldık. AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Ülay Erdoğdu öncülük etti. Buranın aktif halde olmasını bekliyoruz. Bu Kadın Konukevi bu bölgede yalnızca İlçemizde hizmete girdi. Buda bizim için ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Diğer ilçelere de örnek olmasını temenni ediyoruz. Burada mahalle ve köy muhtarlarına da görev düşüyor. Kadınlarımızın bu imkanlardan yararlanması için yardımcı olmalarını bekliyoruz. Konukevimizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, böyle bir mekan eksikliğini gördüklerini, yapılacak projelerin içeriğinde de var olduğunu ifade etti.

Başkan Toksoy, “Erkekler için her tarafta kahvehane ve benzeri mekanlar var ama, bayanlarımız için maalesef yok. Kaymakamımızın katkılarıyla belediyemize ait böyle bir yeri hizmete sokmanının mutluluğunu yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki bayanlarımız çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirsinler. Aynı zamanda birlik beraberlik içerisinde kardeşliklerini pekiştirsinler. Belediye olarak hükümetimizin büyük destekleriyle halkımızın mutluluğu için projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz ”diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülay Erdoğdu ise kadınlara her konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakam Karaman ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy’a teşekkür etti.

Açılışa, Kaymakam Karamanın eşi Filiz Karaman,AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul,İl genel meclisi ile belediye meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, ilçe merkezi ve köylerden gelen kadınlar katıldı.

Hizmete giren ve iki kadın personelin istihdam edildiği Kadın Konukevinde oturma salonu ile çocuk bakım odası bulunuyor.

karsta-kadin-konukevinin-acilisi-yapildi-(1).jpgkarsta-kadin-konukevinin-acilisi-yapildi-(2).jpgkarsta-kadin-konukevinin-acilisi-yapildi-(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler