Kars'ta kadınlara “Aile İçi Şiddet” semineri verildi

Kars'ta kadınlara “Aile İçi Şiddet” semineri verildi

Kağızman Müftülüğü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle “Aile İçi Şiddet” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kağızman Halk Eğitimi merkezinde verilen seminere Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, ilçe Müftüsü Cengiz Özcan ve çok sayıda kadın katıldı.

“Aile içi şiddet” konulu konferansta konuşan Emekli Binbaşı Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler: “Aile bireylerini birbirine bağlayan muhabbet ve merhamet bağları ne kadar güçlüyse, aile de toplum da o kadar güçlü ve sağlıklı olur.  Aile bağlarını zayıflatarak birliğimizi ve dirliğimizi tehdit eden en ciddi tehlikelerden birisi şiddettir. Yüce dinimize göre insan, varlık âleminin en şerefli üyesi olarak saygıyı, şefkati, adaleti ve merhameti hak eder. Kadın, her türlü değerli niteliğinin ötesinde, öncelikle insan olma vasfıyla doğuştan getirdiği en temel hak ve hürriyetlere sahiptir. Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi vesellem) can, mal ve onur dokunulmazlığının bu hakların başında geldiğini haber verir. Kadına yönelik şiddet, fiziksel, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla söz konusu dokunulmazlıkları ihlal eden büyük bir insanlık suçudur.” dedi.

karsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(1).jpgkarsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(2).jpgkarsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(3).jpgkarsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(4).jpgkarsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(5).jpgkarsta-kadinlara-“aile-ici-siddet”-semineri-verildi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler