Kars'ta kanalizasyon hattı taşkın koruma kanalına akıtılıyor

Kars'ta kanalizasyon hattı taşkın koruma kanalına akıtılıyor

TOKİ iş makinelerinin çevreye verdiği zarar gözler önüne serildi.

Kars Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde yapımı sürdürülen TOKİ konutları çalışanları, DSİ tarafından yapımı tamamlanarak Kars Belediyesi'ne devri yapılan taşkın koruma kanalı duvarlarını iş makineleriyle yıkarak kanalizasyon hattını koruma kanalına akıtıyorlar.

Merkez mahallesi ve Bayrampaşa mahalleleri arasından geçip Kars çayına ulaşan DSİ taşkın koruma kanalı geçtiğimiz yıl Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından temizliği yapılarak ihata duvarları yükseltilmişti. Yapımı gerçekleştirilen kanalın yanından geçen şehir kanalizasyon hattının taşması nedeniyle TOKİ alanında olası yol kirliliğine yol açmaması için TOKİ iş makineleri tarafından taşkın koruma kanalının duvarları yıktırıldı.

Kanalizasyon atığının taşkın su kanalına akması ve kötü koku yaymasına tepki gösteren mahalle sakinleri bu durum kabul edilir gibi değil. Yıllarca temizlenmeyen ve düzeltilmeyen kanal geçtiğimiz yıl DSİ tarafından temizlik ve yapımı gerçekleştirildi. Şimdi kanalizasyon taşmasına müdahale eden ve hiçbir yetkisi olmayan TOKİ çalışanları gelip duvarları yıktılar. yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmesi gerekir ifadelerini kullandılar.

karsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(2).jpgkarsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(3).jpgkarsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(4).jpgkarsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(6).jpgkarsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(1).jpgkarsta-kanalizasyon-hatti-taskin-koruma-kanalina-akitiliyor-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler