Kars’ta Karanlıktan Aydınlığa Mevlit Programı

Kars’ta Karanlıktan Aydınlığa Mevlit Programı

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde, sonrasında ve günümüzde verilen birlik ve beraberlik mesajına Kars’tan yeni bir ses geldi.

Kars Belediyesi’nce düzenlenen ‘karanlıktan aydınlığa omuz omuza hep birlikte, güzel yarınlara ve güçlü Türkiye için mevlit programı’ düzenlendi. Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programa protokol üyeleri, belediye çalışanları ve her görüşten parti temsilcileri katıldı.

Katılımcıların Türk Bayrakları ile 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunması sonrasında İstiklal Marşı'nın ardından, 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu. Programda 15 Temmuz gecesinde yaşananları sinevizyon gösterisinde sunuldu.

Terör örgütlerinin kahpece saldırılar yaptığını dile getiren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta burada yaptığı konuşmada, “İnsanları, en mutlu günlerinde, düğünlerde dahi katletmekten çekinmeyen gözü dönmüş eli kanlı terör örgütü şerefsizce, kalleşçe, kahpece, alçakça, haince saldırıları asil milletimizin birliğini beraberliğini dayanışmasını ve sahip olduğu 18 Mart ve 15 Temmuz ruhunu asla ve asla yok etmeye yetmeyecek.” İfadelerini kullandı.

‘Hangi alçak, hangi hain terör örgütü birliğimizi dirliğimizi bozabilir.’ Diyen Başkan Karaçanta; “Milletimizi Anadolu coğrafyasından atmak isteyenler bugüne kadar hep hezimete uğradılar. Birliğine dirliğine göz dikenler aynı hüsranı yaşayacaktır. Şunu hiç kimse unutmasın ki ülkemizin ve milletimizin gücüne ve geleceğine karşı terörü son bir çare olarak kullananlar layık oldukları cezayı en sert şekilde alacaklardır.” dedi

Adı ne olursa olsun terörün aynı şeye hizmet ettiğine dikkat çeken Karaçanta; “PKK, IŞİD, YPG, HPG, El Nusra adı her ne olursa olsun bu katil sürüleri ülkemizi ve bölgemizi sürekli tehdit ediyorlar. Küresel güçlerden destek alan bu katil sürülerine karşı en sert tedbirler alınmıştır ve gereken cevap en sert şekilde de verilecektir. Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet ve devlet olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Günün birlik ve beraberlik günü olduğunun altını çizen Karaçanta; “Biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte yediden yetmişe terörün tam karşısındayız. Acımız büyüktür, ama herkes emin olsun ki, birlik ve beraberliğimiz iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır. Bunların yediğini içtiğini burunlarından getirmek hepimizin namus borcudur. Van'da, Elazığ'da, Gaziantep'te ve ülkemizin birçok noktasında düzenlenen alçak terör saldırılarını lanetliyor, kahpe saldırılarda şehit olan asker, polis ve sivillerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Şeklinde konuştu. Başkan Karaçanta, konuşmasının sonunda ‘Biz kısık sesleriz’ şiirini seslendirdi.

Programa, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Turan İnan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman bazı il protokolü, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.



kha

Önceki ve Sonraki Haberler