Kars’ta karantina uygulanan köy sayısı artıyor

Kars’ta karantina uygulanan köy sayısı artıyor

Kars’ta son 17 günde 12 köy karantinaya alındı

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta gün geçmiyor ki bir köy daha, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasın!

Neredeyse il genelinde her gün bir köy karantinaya alınırken, bugünde Sarıkamış’ta iki köy Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Sarıkamış İlçesi Yenigazi ve Karapınar Köyleri, 17 Kasım 2020 Salı günü saat 12.00 itibariyle karantinaya alındığı ve köylere giriş ve çıkışların durdurulduğu bildirildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta hızla yayılmaya devam ediyor. Her gün salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Salgın özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşları hayattan kopardığı gibi geride hüzün ve acı bırakıyor. Maske, mesafe ve hijyen hayatın olağan akışı içerisinde vatandaşlar için sıradan halle gelmesine karşın, söz konusu kurlara uymayan duyarsız vatandaşlar ise salgını yaymaya devam ediyor.

Öte yandan Kars Valiliği koordinasyonundan İl Pandemi Kurulu marifeti ile oluşturan ekiplerin denetimleri il genelinde devam ediyor. Kış şartlarının geçmiş yıllara oranla oldukça sıcak geçmesi umutlandırırken, yaklaşan kış ise salgının daha da artacağı noktasında vatandaşı kaygılandırıyor.

Salgın önemleri kapsamında ise son 1 Kasım ile 17 Kasım tarihleri arasından sırasıyla; Merkez Yücelen, Kağızman Çallı, Merkez Esenyazı, Selim’in Darboğaz Köyü, Digor’un Başkoy ve Küçük Yusuf Köyü, Susuz’un Erdağı Köyü, Sarıkamış Akören, Selim’in Karaçayır, Arpaçay’ın Akçakale, Sarıkamış’ın Yenigazi ve Karapınar köyleri olmak üzere 12 köy karantinaya alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler