Kars'ta Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri

Kars'ta Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri

Karayolu Trafik Haftası Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapılan kutlama töreninde Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, afiş ve öykü dalında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

 

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Aslan, kurum amirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kars Valisi Ahmet Kara, trafik kurallarını herkesin uyması gerektiğini söyledi. Vali Kara; “Trafik bütün toplumun hayatını derinden etkileyen bir olaydır. Toplumda trafiği karayollarını araçları kullanmayan ve bilmeyen her hangi bir çocuk her hangi bir insan yoktur. Dolayısıyla toplumun her kesimi trafiğin içindedir. Araç konforu yol konforu ve birde zamanın kıymeti artınca trafik biraz daha önemli hale gelmiştir. Özellikle istenmeyen üzücü olayların önüne geçilmesi için trafik kural ve kaidelerine herkesin uyması gerekiyor” dedi.

Daha sonra İlköğretim Okulları arasında Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen resim, afiş ve öykü dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmada resim dalında Ayşe Bulut Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Afiş Dalında Aydanur Turhal Başbakanlık Toplu Konutlar İlköğretim okulu ve Öykü dalında da Yasemin Balaban Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi 1’nci oldu.

Öğrencilerin hediyelerini Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar verdi.

Trafik haftası dolayısıyla Çevre Orman Müdürlüğü tarafından Paşaçayır Mahallesi Erozyon Kontrol Sahası’nda düzenlenen Trafik Hatıra Ormanı’na ağaç dikimi yapıldı.

Trafik Hatıra Ormanı’nın ilk ağacını Vali Kara, dikti. Vali Kara, Kars’ta yeşil alanların fazla olmadığını ve bu konuda herkese görev düştüğünü vurguladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler