Kars’ta Kardan Adam Mevsimi Başladı

Kars’ta Kardan Adam Mevsimi Başladı

Meteorolojinin yurt genelinde kar yağışı uyarsı Kars’ta hafta sonu fırsatını değerlendiren aileler çocukları ile kardan adam yaptı. Yapılan kardan adamlar ile çekilen selfiler ilerisi için hatıra oluyor.

Kars son ayların en etkili kar yağışı ile karşı karşıya, şehirde cadde ve kaldırımlar yarım metreye yaklaşan kar ile kaplandı. Kardan adam yapma için en elverişli karın olduğu Kars’ta aileler hafta sonu tatilini fırsata çevirdi. Çocukları ile kardan adam yapan aileler, havuç burundan, kömür göz ve kışlık başlığa kadar her detayı düşündükleri kardan adamların yapımı için eldivenleriyle çocuklar kar topladı. Minik çocuklardan Mustafa Mizgin Yılmaz, “Kahvaltı yaptık ve kardan adam yapmaya çıktık. Babam ile büyük karda adam yaptık şimdi biz ise küçük kardan adam yapıyoruz.”dedi.

Aileler ise kış şartları dolayısı ile ev ortamında olan çocukları için yağan kar ile kırılan hava soğukluğunu değerlendirdiklerini söylediler. Kardan adam yapan çocuklarının mutlu olduklarını söylerken aileler sokaktan geçen diğer vatandaşlarında selfi çekildiklerini kaydettiler.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler