Kars’ta kaybolan engelli genci arama çalışması sürüyor

Kars’ta kaybolan engelli genci arama çalışması sürüyor

Kars’ta evden ayrılan ve bir daha geri dönmeyen 32 yaşındaki zihinsel engelli genci 300 kişilik ekip havadan ve karadan arama çalışması sürüyor.

Kars merkeze bağlı Ölçülü Köyündeki evinden 30 Mayıs tarihinde öğlen saatlerinde ayrılan ve bir daha geri dönmeye zihinsel engelli Erhan Mehmetoğlu’nu arama çalışması havadan drone ile karadan ise İl Jandarma Komutanlığına bağlı iz takip köpeği “Atak” ve arama kurtarma köpeği “Şov”un da aralarında olduğu 300 kişilik ekibin çalışması gece geç saatlere kadar devam etti.

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ekipleri, güvenlik korucular ile vatandaşlar, köylerdeki evleri tek tek arıyor. Termal dürbünlerin de kullanıldığı aramalarda Mehmetoğlu’ndan herhangi bir ize henüz rastlanılmadı.

Arama çalışmalarına gece saat 01.00 sıralarında ara verildi. Arama çalışmalarına yarın sabah saatlerinde devam edilecek.

Baba Hayrettin Mehmetoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin seferber olduğunu belirterek, “Bugün aramalar aralıksız devam etti, oğlum engelli çıktı gitti, kalp krizi mi geçirdi, öldü mü sağ mı bilmiyoruz 24 saattir arıyoruz. Daha önce 2 sefer kaçıp Kars’a gitmişti, gidip getirmiştik. Evden danaları gittikleri bölgeden geri çevirmek için ayrılı bir daha görmedik.” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan da, köy yerleşkesi ve arazide çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “AFAD, jandarma, güvenlik korucuları ile köylülerin katıldığı çalışmalar sürüyor. İz takip köpeği ve termal kameralarla da arazi ve evler aranıyor, geç saatlerde çalışmalar devam ediyor bir netice alamazsak yarın devam edeceğiz. Bugün bulunmazsa Artvin'den gelecek sualtı arama ekibiyle bölgedeki göletlerde çalışma yapılacak.” şeklinde konuştu.

kars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(1).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(2).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(3).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(4).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(5).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(6).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(7).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(8).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(9).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(10).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(11).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(12).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(13).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(14).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(15).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(16).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(17).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(18).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(19).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(20).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(21).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(22).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(23).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(24).jpgkars’ta-kaybolan-engelli-genci-arama-calismasi-suruyor-(25).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler