Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı

Kars’ta Kerbela Şehitleri anıldı

Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1379’uncu yıldönümü nedeniyle Kars’ta anma törenleri yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Anma töreni sabah saatlerinde binlerce vatandaş Hz. Ali Çarşı Camii ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde bir araya geldiler. Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde bir araya gelen, ellerinde Türk bayrağı ile Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterlerini taşıyan binlerce kişilik grup, anma programı kapsamında buradan yürüyüşe başladı. Gruptakiler, Faikbey Caddesi’nden Merkez Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp, vücutlarına zincir vurdu. Okunan mersiyelerde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Garnizon Şehitliğine oradan da Yeni Mahalle Mezarlığı’na yürüyen grup, Hazreti Hüseyin’i yad ettiler. Anma etkinliğinde “Ey Trump ve uşakları bizi ölümle korkutamazsınız. Biz Kerbela çocuklarıyız” yazılı pankart dikkat çekti.

Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1379’uncu yıldönümü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde düzenlenen anma etkinliğinde imamlar tarafından Kerbela olayı anlatıldı. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars Valisi Rahmi Doğan’da birer konuşma yaparak başta Kerbela Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilediler.

kars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(2).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(3).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(4).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(5).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(6).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(7).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(8).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(9).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(10).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(11).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(12).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(13).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(14).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(15).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(16).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(17).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(18).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(19).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(20).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(21).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(28).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(22).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(23).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(24).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(25).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(26).jpgkars’ta-kerbela-sehitleri-anildi-(27).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler