Kars’ta kiracı esnaflar, dükkan sahiplerini vicdanlı olmaya çağırıyor!

Kars’ta kiracı esnaflar, dükkan sahiplerini vicdanlı olmaya çağırıyor!

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kiracı durumundaki esnaf ve işletme sahibine 4 aylık kira ödeme kolaylığı getirildi.

KARS MANŞET

26.03.2020 tarihli 31080 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Geçici Madde 2 ile iş yeri kira sözleşmelerine ilişkin bir düzenleme getirilmişti. Bu kapsamda; “1/3/2020 tarihinden 30/6/2020 tarihine kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenmemesi kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmaz.” ibaresine rağmen gazetemize gelen ihbarlarda Kars’ta bazı işyeri sahipleri kiracı durumundaki esnaf ve işletme sahiplerine Mart ayının kirasını ödemesi için baskı kurduğu belirtildi.

Yetkililerin Kovid-19 salgınına karşı aldığı birçok tedbirlere rağmen kirada bulunan işyerini açamayan işletme sahipleri, mülk sahiplerine seslenerek duyarlı olmaya davet etti.

İşletme sahipleri ayrıca dünyanın etkisi altında kaldığı bu salgın nedeniyle herkesin mağdur olduğunu bu günlerde kendileri gibi mülk sahiplerinin alınan kararlara riayet etmesini isteyerek, yoksa durumu Maliyeye şikayet edeceklerini ifade ettiler.

Yetkililer ise bu tarz zor durumda kalan kiracıların ise Valilik ve Defterdarlığa müracaatta bulunmasını önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler