Kars’ta kış telaşı başladı

Kars’ta kış telaşı başladı

Kars'ta geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlere ilk kar yağışıyla birlikte havaların soğuması kış hazırlığını hızlandırdı. Odun, kömür ve soba satışlarında artış yaşanırken, odun ve kömür fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla daha ucuz olması vatandaşları sevi

Kars’ta kış telaşı başladı

Kars’ta geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlere ilk kar yağışıyla birlikte havaların soğuması kış hazırlığını hızlandırdı. Odun, kömür ve soba satışlarında artış yaşanırken, odun ve kömür fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla daha ucuz olması vatandaşları sevindirdi.

Yaklaşık 8 ayı kış olan kentte havalarının soğumasıyla birlikte vatandaşlarda kışlık yakacaklarını tedarik etmeye başladı. Kent merkezinde doğalgaza geçmeyen çok sayıda vatandaş bu günlerde kömürcülerin yolunu tuttu. Kömür ve odun fiyatları hakkında kömürcülerden bilgi alan vatandaşlar kışı en ucuz nasıl geçirebileceğinin hesabını yapıyor.

Kömürün tonu 450-550 TL, odunun tonu ise 350-400 TL’den satılıyor. Vatandaşlar kış mevsimi boyunca en az 3 ton kömür, 1 ton da odun almak zorunda.

Soba ve boru satışları da hızlandı. Kırsal alanlarda tezek kent merkezinde ise kömür sobası tercih ediliyor.

KARS’TA HAVALAR SOĞUDU SOBA SATIŞLARI ARTTI

Kars’ta havaların aniden soğuması soba satışlarını artırdı.

Soba ticaretiyle uğraşan satıcılar, havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşandığını belirttiler. Kars’ta soğuyan hava ile birlikte vatandaşlar da kışlık hazırlıklarını yapmaya başladı. 8 ayı kış olan ve eski 30’larda hava sıcaklığının hakim olduğu kentte, vatandaşlar sobacıların yolunu tuttu.

Genellikle kömür ve tezek sobalarına yönelen vatandaşlar, Bayram arifesinde işlerinin durgun olduğundan yakınan sobacıların da yüzünü güldürdü.

Kentte soba ticaretiyle uğraşan esnaflar, havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış olduğunu belirttiler.

Şu anda soba fiyatlarının da makul seviyede olduğunu ifade eden esnaflar, “Piyasalar canlandı. Uzun zamandan beri işlerimiz durgundu, Vergimizi, sigorta primlerimizi ve dükkan kiramızı ödeyemez duruma gelmiştik” dediler.

Kış hazırlıkları olmazsa iş yapacağımızda yok diyen sobacılar, bugünlerde piyasada kıpırdama olduğununu kaydettiler.

Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte sobacıların yolunu tutan vatandaşlar ise en çok tezek sobasına rağbet gösteriyor. Odun 600, kömürün 800 TL. olduğu kentte tezek fiyatlarının uygun olması dolayısıyla tezek sobalarının satışında artışa neden oldu.

20140930aw205843_01.jpg

20140930aw205843_02.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler