Kars’ta kısırlaştırma işlemi Susuz’dan başladı

Kars’ta kısırlaştırma işlemi Susuz’dan başladı

Kars İl Hayvanları Koruma Kurulu tarafından alınan kısırlaştırma kararı Kars’ın Susuz İlçesinden başladı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Veteriner Hekimler Odası ile İl ve İlçe Belediyelerince imza altına alınarak kısırlaştırma işlemine başlanması kararı Kars’ta hayata geçti. İlk uygulama bugün Susuz İlçesinde başladı.

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül arasında imzalanan protokol gereği ilçede bulunan yaklaşık 80 sokak hayvanının kısırlaştırılmasına başlanıldı.

İlçede bulunan Veteriner Hekim Azem Uzair ve Memet Aslan tarafından sokak hayvanlarına yapılan kısırlaştırma işleminin ardından çip ve kulak küpesi takılıyor. Sokak hayvanları daha sonra rehabilitasyon merkezine götürülerek bakımı yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, “Biz sokak hayvanları ile ilgili bir toplama merkezi yaptık. Bu merkezde yaklaşık 80 adet sokak hayvanını besliyoruz ama bu sadece besleme ile olmuyor. Bu popülasyonu kontrol altına almak için kısırlaştırma işlemi yapmamız gerekiyor. Veteriner Hekimler Odası da bu konuda bize öncülük ediyor, bizlerle yaptıkları protokol sonucu ilçemizde 2 veteriner arkadaşımızla birlikte bu kısırlaştırma işlemini yapıyoruz. Kısırlaştırma işlemi bittikten sonra hayvanlar sokakta insanlarla birlikte yaşayacak. İnsanlarımız da artık sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamayı öğrenecekler.” dedi.

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül ise, “Sokak hayvanlarını koruma adına İl Hayvanları Koruma Kuruluna vermiş olduğumuz protokol ölçeğinde belediyelerimizle işbirliği içerisinde olma talebimiz olmuştu. Biz ilk olarak Kars’ın Susuz İlçesinde başlıyoruz. Öncelikle dişi hayvanlardan başladık ve popülasyonu sağlamaya çalışacağız. Kısırlaştırma işleminin yanı sıra 1 doz kuduz aşılarını ve 1 doz parazit mücadelesi ilaçlarını vurduktan sonra küpelerini takarak süreci tamamlayacağız.” ifadesini kullandı.

Hayvanları Koruma Kurulu kararı gereği tüm belediyelerin kendileriyle protokol yaparak işlemin başlatılması gerektiğini de anımsatan Ödül, “Halihazırda Susuz İlçemizde başladık, Sarıkamış İlçemiz bizden talep eder, Kars Belediyesi yine aynı şekilde bizden talep etti. Protokol sürecini tamamladık. İşlemlerimiz kent merkezinde ve diğer ilçelerde de devam edecek.” şeklinde konuştu.

Ödül kısırlaştırma işleminin de maliyetini açıklayarak bir sokak hayvanını 150 liraya kısırlaştırdıklarını sözlerine ekledi.

kars’ta-kisirlastirma-islemi-susuz’dan-basladi-(1).jpgkars’ta-kisirlastirma-islemi-susuz’dan-basladi-(2).jpgkars’ta-kisirlastirma-islemi-susuz’dan-basladi-(3).jpgkars’ta-kisirlastirma-islemi-susuz’dan-basladi-(4).jpgkars’ta-kisirlastirma-islemi-susuz’dan-basladi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler