Kars'ta kitap okuyana çay ve kahve bedava!

Kars'ta kitap okuyana çay ve kahve bedava!

Kars'ın Akyaka İlçesinde bir kahvehanede, en az 1 saat kitap okuyan müşteriler, içtikleri çay ve kahveye para ödemiyor.

Akyaka Tepe Mahallesi'ndeki bir kahvehanede en az 1 saat süreyle kitap okuyan müşteriler, gün boyunca içtikleri çay ve kahveye ücret ödemiyor. Müşteriler, kahvehanedeki kitaplıktan istedikleri kitapları alarak okuyabiliyor. İnsanları kitap okumaya teşvik etmek için böyle bir kampanya başlattığını ifade eden işletmeci Erdoğan Kulaç , “Yaptığımız kampanya insanların ilgisini çekiyor. Farkındalık oluşturmak adına yaptık. Bir ülkeyi güçlü kılan nüfusu değil, eğitimdir, bilgidir. 1 saat kitap okuyana çayını, kahvesini ücretsiz veriyoruz” dedi. 

Kahvehanenin ortaklarından Sercan Çelik ise, “Bu projeye başlamamızın amacı, bizim bilgiye ve eğitime verdiğimiz önemdir. Vatandaşlarımızın kitap okuma alışkanlıklarını artırmak için çabalıyoruz. Oldukça ilgi görüyor. Kitap sayımızı artırmayı, burayı gerçek bir kıraathaneye çevirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. 

Akyaka’da bir ilk olan uygulama vatandaşlar arasında yoğun ilgi gördü. Kahvehaneye gelen vatandaşlar hem kitap okuyup hemde çaylarını yudumluyor. 

karsta-kitap-okuyana-cay-ve-kahve-bedava!--(2).jpgkarsta-kitap-okuyana-cay-ve-kahve-bedava!--(4).jpgkarsta-kitap-okuyana-cay-ve-kahve-bedava!--(3).jpgkarsta-kitap-okuyana-cay-ve-kahve-bedava!--(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler