Kars'ta Kitap ve Kahve Evi Açılışa Hazır

Kars'ta Kitap ve Kahve Evi Açılışa Hazır

Kars Valiliğinin, halka hitap etmesi için yapımını başlattığı Kahve Kitap Evi açılışa hazır hale getirildi.

Yapımı süren Osmanlı Mahallesi projesi kapsamında Kars Kalesi ve civarındaki yenileme ve düzenleme çalışmalarına ek olarak farklı güzelliklerde geliyor. Bir yandan vatandaşlar bölgenin turizme açılan kapısında yeni yeni işyerleri, kahve çay evleri açarken diğer yandan da valilik kanalıyla bir dizi çalışma göze çarpıyor. Bunlardan biri de Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle Atatürk Caddesi’nin kaleye bakan tarafında, Evliya Camii civarında Kitap ve Kahve Evi binası yapımı. Uzun süredir devam eden çalışmalar nihayet sonuçlandı. Açılışa hazır hale getirilen Kitap ve Kahve Evi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlar farklı ve rahat bir ortamda bir yandan kahvelerini yudumlayacaklar diğer yandan da kitap okumanın zevkini çıkaracaklar.  Kars Valiliği tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Kitap ve Kahve Evi’nin önümüzdeki günlerde Vali Rahmi Doğan’ın izinden dönmesiyle birlikte açılışının yapılması bekleniyor. Binanın dizayn işini yürüten Yasin Koç, işlerin bitme aşamasına geldiğini söyledi.

karsta-kitap-ve-kahve-evi-acilisa-hazir-(1).jpgkarsta-kitap-ve-kahve-evi-acilisa-hazir-(2).jpgkarsta-kitap-ve-kahve-evi-acilisa-hazir-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler