Kars’ta kız öğrencilerin el emekleri görücüye çıktı

Kars’ta kız öğrencilerin el emekleri görücüye çıktı

Kars'ta Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurtları’nda barınan öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek için yaptığı el emeği ürünler sergide görücüye çıktı.

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı kız öğrenci yurtlarında, Kars Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı eğitmenler eşliğinde el sanatları kursu açıldı. Öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için açılan kurslar yoğun ilgi gördü.

Açılan kurslarda el sanatları ile ilgili temel bilgileri öğrenen öğrenciler, emeklerinin karşılığını birbirinden güzel eserler yaparak aldılar. Öğrencilerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Kafkas ve Murat Çobanoğlu Yurtlarında açılan iki sergi ile görücüye çıkarıldı.

Açılan sergilere ev sahibi kimliği ile KYK İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kültür Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay katılarak sergilenen eserleri incelendiler.

Halk Eğitim Merkezi yönetici ve kurs eğitmenlerinin başarılı bulduğu çalışmalar ayrıca sergiye katılanlar tarafından da tam not aldı. Öğrenciler böyle bir imkanın sunulması nedeniyle başta KYK İl Müdürü Müseyip Arslanbenzer’e ve emeği geçenlere teşekkür ederek bir sonraki seneye daha güzel eserler yapacakları konusunda söz verdiler.

kars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(1).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(2).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(3).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(4).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(5).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(6).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(7).jpgkars’ta-kiz-ogrencilerin-el-emekleri-gorucuye-cikti-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler