Kars'ta korku ve tedirgin eden görüntü!

Kars'ta korku ve tedirgin eden görüntü!

1950’li yıllarda yapılan kule, mahalle halkı ile Yatılı Kuran Kursu öğrenci ve öğretmenlerini tedirgin ediyor.

Volkan KARABAĞ

Kars'ta Bülbül Mahallesinde bulunan ve tehlike arz eden eski su deposu çürüyüp yıkılma noktasına geldi. Tehlike arz eden su deposu için mahalle sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

Kars’ta eskiden su deposu olarak kullanılan fakat işlevini yitirerek atıl bir vaziyette bekleyen beton yapı mahalle sakinlerini ve Kuran Kursu yurtları yetkililerini tedirgin ediyor. mahallenin tam merkezinde kalan beton yapı uzun yıllar kullanılmayınca atıl duruma geldi. Çürüme belirtilerinin görüldüğü ve betonu zaman zaman dökülerek ciddi bir tehlikenin ortaya çıktığı alanda tedirginlik yaşıyor. 72 yıl önce şehrin su ihtiyacını karşılamak için su deposu amacıyla inşa edilen ve aradan geçen yıllarda büyük bir tehlikeye dönüşen beton yapı, yanına yapılan evler ve Kars İl Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu sebebiyle ciddi tehlike oluşturmaya başladı.

Mahalle halkının, Yatılı Kuran Kursu öğrenci ve yetkililerinin korkulu rüyası haline dönüşen ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan eski su deposu için halk yetkililerden yardım bekliyor. Olası bir yıkımda çevresine büyük zarar verebilecek nitelikte büyük olan yapının istenmeyen sonuçlar vermemesi için halk yetkililerden kulenin biran evvel yıktırılmasını istiyor. 

karsta-korku-ve-tedirgin-eden-goruntu!-(1).jpgkarsta-korku-ve-tedirgin-eden-goruntu!-(4).jpgkarsta-korku-ve-tedirgin-eden-goruntu!-(2).jpgkarsta-korku-ve-tedirgin-eden-goruntu!-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler