Kars'ta Koruyan Değil, Korkutan Korkuluklar!

Kars'ta Koruyan Değil, Korkutan Korkuluklar!

Kars Çayı üzerindeki Taş Köprü’nün korkulukları korumaktan ziyade adeta korkutmak için duruyor.

Vatandaşların, korkularından korkulukların yanından bile geçemedikleri gözlenirken, yol üzerinde yürümeyi tercih ettikleri görüldü. Hemen hemen her yaş gurubundan insanın kullandığı güzergahta en çok korkan ise çocuklar ve yaşlılar oluyor. Kaldırım taşlarının da yer yer söküldüğü ve denge kaybı yaşanmaya müsait olan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki köprüde olası bir facianın yaşanması an meselesi.

Uzun yıllardır aynı durumda olan ve korumalarında bir türlü iyileştirme yapılmayan köprüde vatandaşlar çalışma yürütülmesini bekliyor. Vatandaşlar bir metre yüksekliğinde olan köprü korumalarının yükseltilmesini ve altının boşluğu için de önlem alınması gerektiğini savunarak, “Köprüdeki kaldırımı kullanamıyoruz. Arkadaşlarımızla yürürken zaman zaman dikkatsizlikle beraber dirsek temasımız dahi korku dolu anlar yaşamamıza neden olabiliyor. Düşünün ki bu alandan geçerken hiçbir ebeveyn çocuğunun elini bırakamıyor çünkü korumaların alt kısımları da boşluk ve olası bir facia an meselesi.” dediler.

Köprüyü kullanmak yerine elinde eşyalarıyla araç yolundan ilerleyen bir yaşlı amca ise durumu, “Zaten yaşlıyım, başım dönüyor. Ayağımın takılmasından ve çaya düşmekten korktuğum için oraya yaklaşmıyorum.” diye özetledi.

Kars Kalesi karşısındaki Taş Köprü, inanç turizminin yoğun olduğu ve turistlerinde büyük ilgi gösterdiği geçiş köprülerinin başında geliyor. Yıllar önce yapılan köprü korkulukları ise korumaktan ziyade korkutmaktan öteye gitmiyor.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler