Kars’ta KÖYDES toplantısı yapıldı

Kars’ta KÖYDES toplantısı yapıldı

Kars’ta 2019 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Olağan Meclis Toplantısı Vali Türker Öksüz, Başkanlığı’nda yapıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 2019 yılı Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı ve Muhtarlar Toplantısı Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşması ile başladı. Toplantı hakkında katılımcılara bilgi veren Vali Öksüz, “Bugün hem muhtarlarımızla ilimizin ve köylerimizin genel sorunlarına ilişkin olarak hem de Köylere Hizmet Götürme Birliğinin toplantısını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Özellikle köylerle ilgili olan kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri de aramızda onlarla ilgili muhtarlarımızın talepleri ve ihtiyaçlarını da konuşacağız.” dedi.

Muhtarlık mesleğinin zor ve önemli olduğunu söyleyen Vali Öksüz, “Ben özellikle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yeni seçilen muhtarlarımıza hayırlı olsun diyorum. Bütün muhtarlarımız zorlu bir seçim sürecinden çıktı, elbette kolay bir süreç değil. Seçimdir nihayetinde rekabeti barındıran bir süreçtir ama önemli bir göreve seçildiniz. Muhtarlarımız bu önemli ve zor görevin altından kalkacağına inanıyorum. Muhtarlar bizim tabiri caizse elimiz, kolumuz, gözümüz, kulağımız her türlü işimizi köylerde muhtarlarla yerine getiriyoruz. Yeni dönemde muhtarlarımızın tabi ki gayretli çalışması, köylerimizin sorunlarını da asgariye indirmesi için önemli hususlardan biri olacaktır. Biz bu süreçte muhtarlarımızın destekçisi, yardımcısı olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Vali Öksüz, köylerin çeşitli problemleri olduğunu ama imkanlar doğrultusunda bu problemlere öncelik vererek teker teker çözme arzusunda, hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi.

2018 yılında köylere toplam 50 milyon 280 bin 732 liralık yatırım yapıldığını anımsatan Vali Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “2018 yılı içerisinde 4 milyon 100 bin lira olarak belirlenen bütçemiz daha sonra gelen diğer ödeneklerle birlikte 58 milyon 465 bin 180 lira olarak gerçekleşmiş. Bunun 50 milyon 280 bin 732 liralık bir harcama yapmışız. Bu harcama alanı içerisinde köy yolları var, içme suları var ve diğer hizmetler var. 2018 yılında KÖYDES tarafından 53 tane işi ihale ederek gerçekleştirdik. Yeni dönemde de gerek köy yolları gerek içme suları gerek diğer altyapı işlemleri, bunları içerisinde taziye evleri gibi bazı sosyal amaçlı çalışmalarımızda bulunuyor, bu yatırımlarımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

Kendisi başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların kapısının tüm muhtarlara açık olduğunu söyleyen Vali Öksüz, “İsteklerinizi bizlere ileteceksiniz biz de mevcut imkanlarla sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Amacımız tabi şehirdeki imkanların köylerde de olmasıdır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız bizler için çok kıymetlidir. Onlar üretici vatandaşlarımızdır. Onlarla ne kadar övünsek azdır.” dedi.

Toplantı daha sonra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhtarlar arasında koordine sağlanması ve taleplerin iletilmesi ile devam etti.

kars’ta-koydes-toplantisi-yapildi-(1).jpgkars’ta-koydes-toplantisi-yapildi-(4).jpgkars’ta-koydes-toplantisi-yapildi-(2).jpgkars’ta-koydes-toplantisi-yapildi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler