Kars’ta Kros Heyecanı!

Kars’ta Kros Heyecanı!

9 ilin katılımıyla Kars’ta düzenlenen Bölgesel Kros Ligi renkli görüntülere sahne oldu. Koşup yorulan öğrenciler müzik eşliğinde halay çekerek stres attılar.

Kars’ta yapılan Bölgesel Kros Ligi 1. kademe yarışmasına Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Tunceli ve Muş illerinden 200’ün üzerinde sporcu katıldı. ‘Minik Kızlar’, ‘Minik Erkekler’, ‘Yıldız Kızlar’ ve ‘Yıldız Erkekler’ kategorilerinde yarışma, 2000-5000 metrelik mesafelerde yapıldı. ‘Varış’ çizgisine ulaştıktan sonra baygınlık geçiren sporcuların imdadına antrenörleri yetişti. Koşuyu tamamlar tamamlamaz kendini yere atan sporcular ayağa kaldırılarak bir süre yürümeleri istendi. Yavaş yavaş kendine gelen sporcular daha sonra yere uzanarak derin nefes alıp rahatlamaya çalıştılar.

Yoğun katılım altında gerçekleşen yarışmalarda yorulan öğrenciler için ilk olarak mini bir eğlence düzenlendi. Müzik eşliğinde halay çekip tek oyunlarla stres ata öğrenciler daha sonra dereceye girerek madalya ve kupa almaya hak kazanan arkadaşlarını alkışlayarak kutladılar.

Sporcu Eğitim Merkezi önündeki kupa ve madalya törenine de çok sayıda katılım oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat. illerin sorumlu antrenörleri ve sporcular ile bazı sporcuların aileleri de etkinliği yakından takip etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, yarışmaların Kars’ta düzenlenmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, güzel bir havada ve sıcak bir atmosferde geçen yarışların renkli görüntüler eşliğinde tamamlanmış olmasından da ayrıca mutlu olduklarını ifade etti ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Minik Kızlar 2000 metre ferdi yarışmasında Ağrı’dan Aslı Kızılkaya birinci Zeynep Taş ikinci Aysel Yıldız üçüncü oldu. Minik kızlar takım halinde ise Ağrı Gençlik Spor Kulübü 1., Kars Gençlik Spor Kulübü 2., Ağrı İl Özel İdaresi ise 3. oldu.

Minik Erkekler ferdi yarışmasında da Kars’tan Hakan Buğanlı 1., Bitlis’ten Ayetullah Aslanhan 2., Ağrı’dan Sezer Akakuş 3.lüğü elde etti. Minik Erkekler takım halinde ise Kars Gençlik Spor Kulübü 1., Ağrı Gençlik Spor Kulübü 2., Muş Gençlik Spor Kulübü de 3. oldu.

Yıldız Bayanlar 5000 metre koşusunda ferdi yarışmasında Kars’tan Tuğba Toptaş birinci, Ardahan’dan Gülcan Palaven ikinci, Kars’tan Ezgi Aras üçüncü oldu. Yıldız Bayanlarda takım halinde Kars Gençlik Spor Kulübü 1., Ardahan Gençlik Spor Kulübü 2., Ağrı Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü de 3’ncülüğü paylaştı.

Yıldız Erkekler 5000 metre ferdi yarışmasında Ağrı’dan Ömer Boztepe 1., Bitlis’ten Furkan Enes Kara 2., Ağrı’dan Cihan Kaçmaz 3’ncülüğü elde etti. Yıldız Erkekler takım halinde Ağrı İl Özel İdaresi Spor kulübü 1., Bitlis Gençlik Spor Kulübü 2., Ağrı Gençlik Spor Kulübü 3. oldu.

kars’ta-kros-heyecani!-(1).jpgkars’ta-kros-heyecani!-(2).jpgkars’ta-kros-heyecani!-(3).jpgkars’ta-kros-heyecani!-(4).jpgkars’ta-kros-heyecani!-(5).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler