Kars’ta Kurban Bayramı öncesi gıda denetimi başladı

Kars’ta Kurban Bayramı öncesi gıda denetimi başladı

Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde gıda denetimlerine başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kurban Bayramı döneminde tüketimi artan ürünleri üreten iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde; et ve et ürünleri, ekmek ve ekmek çeşitleri, süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller üreten, işleyen ve dağıtımını yapan çok sayıda işyerinde gıda kontrol ekipleri tarafından resmi kontroller yapıldı.

Denetlenen işyerleri ve gıda maddeleri üzerinde titiz bir çalışma yapan Gıda Yem Şube Müdürlüğümüze bağlı uzman ekipler, üretimde kullanılan hammaddeler dahil, üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı olarak incelemeye alıyor. Bu kapsamda, depolarda bulunan tüketime hazır ürünlerde etiket kontrolleri ve özellikle son kullanma tarihleri dikkatlice inceleniyor.

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Kars İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kontrollerimiz ilimiz genelinde devam etmekte olup, Kurban Bayramı öncesinde, bayram süresince ve sonrasında vatandaşlarımız gördükleri her türlü olumsuzlukları Alo 174 veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize bildirebilirler. Ekiplerimiz her türlü tedbiri almak üzere iş başında çalışmalarını sürdürmektedirler.” denildi.

kars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(1).jpgkars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(2).jpgkars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(3).jpgkars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(4).jpgkars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(5).jpgkars’ta-kurban-bayrami-oncesi-gida-denetimi-basladi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler