Kars'ta kurbanlık satışı devam ediyor

Kars'ta kurbanlık satışı devam ediyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Kars'ta besiciler, tehlikeye aldırış etmeden tren hattı ve çevresinde kurbanlık satışı yapmaya çalışıyor.

Köy ve besi çiftliklerinden sabahın erken saatlerinden itibaren kent merkezindeki İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan hemzemin geçidi yanındaki alana getirilen kurbanlıklar burada besicilerce satışa sunuluyor.

Sayılarının çokluğu nedeniyle alana sığmadıkları için zaman zaman tren hattında da satışı yapılan kurbanlıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Vatandaşlardan Talip Uzun, bayram dolayısıyla kurbanlık almak için pazar alanına geldiğini ifade ederek, "Fiyatlar normal, bir tane kurbanlık almayı düşünüyoruz. 4 bin 500'e anlaşırsak kurbanlığı alacağız inşallah." dedi.

Besici Yılmaz Özkaya ise "Şu anda biraz durgun gidiyor ama fiyatlar normal, pahalı değil. 100 kilo gelen düve 4 bin liradan başlıyor. Küçükbaş hayvanlarda satışlar şimdilik durgun." diye konuştu.  

karsta-kurbanlik-satisi-devam-ediyor-(1).jpgkarsta-kurbanlik-satisi-devam-ediyor-(2).jpgkarsta-kurbanlik-satisi-devam-ediyor-(3).jpgkarsta-kurbanlik-satisi-devam-ediyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler