Kars’ta kurulan Cenûb-i Garbî Kafkas Cumhuriyeti Rusya araştırmaları dergisinde

Kars’ta kurulan Cenûb-i Garbî Kafkas Cumhuriyeti Rusya araştırmaları dergisinde

Derginin editörlüğünü Prof. Dr. Ayşe Dietrich ve araştırmacı- yazar Sezai Yazıcı yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Uluslararası Rusya Araştırmaları Dergisi [International Journal of Russian Studies] “Kars’ta Kurulan Anadolu’nun İlk Cumhuriyeti 100 Yaşında” [“The Centennial of the First Republic Established in Anatolia in the City of Kars”] anonsuyla özel bir sayı yayımladı.

http://www.ijors.net/announcements.php

Özel sayıda, 18 Ocak 2019 tarihinde Cenûb-i Garbî Kafkas Hükümetinin kuruluşunun 100 yılı münasebetiyle Kafkas Üniversitesi’nde düzenlenen panele sunulan bildiriler yer aldı. Derginin editörlüğünü Prof. Dr. Ayşe Dietrich ve araştırmacı- yazar Sezai Yazıcı yaptı.

http://www.ijors.net/editorialBoard.php

Dergide yer alan incelemeler, Kars’ta kurulan Anadolu’nun İlk Cumhuriyeti’nin tüm evrelerini kronolojik olarak ele almış ve süreci bütünlüklü olarak baştan sona tüm yönlerini irdelemiş.

Türkçe, İngilizce ve Rusça yayımlanan Uluslararası Rusya Araştırmaları Dergisi’nin bu özel sayısında bildiriler İngilizce özetlerle Türkçe yayınlanmış.

http://www.ijors.net/issue8_2_2019/issue8_2.php

Dergideki ilk inceleme Doç. Dr. Nebahat Arslan’ın “Brest-Litovsk’tan Millî Mücadeleye Kars’ta Siyasi ve Askeri Gelişmeler” başlığını taşıyor.

İkinci bildiri metni Prof. Dr. Selçuk Ural’a ait. Ural’ın bildirisi “Elviye-I Selase’de Milli İradenin Tezahürü; Şura Kongreler” adıyla okur karşısına çıkıyor.

Araştırmacı-yazar Erkan Karagöz, bildirisinde “100. Kuruluş Yılında Güney Batı Kafkas Demokratik Cumhuriyeti” başlığıyla süreci irdeliyor.

Araştırmacı-yazar Sezai Yazıcı “Cenûb-î Garbî Kafkas Hükümeti’nin Dağıtılması ve Üyelerinin Malta’ya Sürgünü”nü konu edinmiş.

Dergide son olarak Dr. Gültekin Erdoğan, “Anadolu’da Kurulan İlk Cumhuriyet’in Hariciye Vekili Fahrettin Bey”i tüm yönleriyle ele alıyor.

Uluslararası Rusya Araştırmaları Dergisi’nin Cenûb-i Garbî Kafkas Hükümeti üzerine çıkardığı bu özel sayısı Kars’ta ilgiyle karşılandı ve kentin tanıtımına katkı yapacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler