Kars'ta Kutlu Doğum İkramı

Kars'ta Kutlu Doğum İkramı

Kars İl Müftülüğü'nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Evliye Camii'nde etli pilav dağıtıldı

 

 

İl Müftülüğü hafta boyunca bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Müftülük personelinin protokol ziyaretleri, kutsal emanetler sergisi, konferans gibi birçok etkinlik vatandaşın hizmetine sunuldu.

 

Son peygamber Hz. Muhammed’in hayatı, ahlakı, hadisleri gibi daha bir çok örnek özelliğinin anlatıldığı programların bir ayağı da mevlitler oldu. Mevlit programı bugün bütün camilerde icra edildi. Mevlit sonrası dağıtılan etli pilavdan tadan cemaat ise müftülüğe bu organizasyonlarından dolayı teşekkür etti.

 

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş ise, haftayla ilgili yaptığı açıklamada, “Hz. Peygamber (SAV)’in tebliğinde yer alan merhamet vurgusunun yeniden okunmayı, şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklediklerini söyledi.

 

Gümüş, tarih boyunca ortak insani bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyadan çekilmeye başladığını da ifade ederek, “Kültür, inanç, ırk ve coğrafya tanımaksızın bütün dünya halklarını kasıp kavuran şiddet olgusu, bireyin bizzat kendisine uyguladığı fiziksel duygusal şiddetten başlayarak ikili ilişkilere sıçramakta, aile ve yakın çevre diyaloglarına uzanmakta. Allah tarafından bildirilen Peygamberimizin tebliğinde yer alan merhamet vurgusu yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklemektedir. Milletimizin ve tüm insanlığın hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler