Kars’ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri!

Kars’ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri!

Kars'ta Kütüphaneler Haftası'nın 51. Yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Kars’ta Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri!

Kars’ta Kütüphaneler Haftası’nın 51. Yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda düzenlenen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay, kurumuyla ilgili istatistikleri katılımcılarla paylaştı.

Programa katılan Kars Valisi Günay Özdemir, “Kars ilimizde de gerçekten kütüphane ve kitapla ilgili okullarımızda olsun, Kültür Müdürlüğü’müzde olsun ve sivil toplum örgütlerimizde olsun hepsi bu konuda ciddi çalışmalar içerisinde. Çünkü Kars’ın tarihine baktığımız zaman , Kars tarih boyunca medeniyetlerin kurulduğu , tarihi ve topluma Dünya’ya yön veren bir kent olmuş. Onun için Kars yine medeniyetlerin kurulabileceği bölgesel anlamda da çok önemli bir merkezin olabileceği ve tarihten gelen bu birikimin tekrar su yüzüne çıkarabileceğimiz bir kent” dedi.

Özdemir, “Okumak, araştırmak çok önemli. Eğer biz geçmişimizi bilir, gerçekleri iyi anlaya bilirsek, geleceğimizi de iyi yönlendirebilirsek yine medeniyet kurma topluma yön verme ve Kars'ı gelecekte çok önemli noktaya taşıma anlamında el birliği ile gayret göstermiş oluruz. Onun için okumak ve araştırmak çok önemli, eğer biz geçmişimiz iyi öğrendiğimizde , bugünümüzü de iyi anladığımızda bunun için yine kütüphanelere, okullara ihtiyaç var ve bu okullarımızı ve kütüphanelerimizdeki bu imkanları değerlendirmeye, bu konuda da gelecekte de yeni anlayışlar, yeni kitaplar yazma, yeni hedefler belirleme anlamında da çocuklarımızın, gençlerimizin bu günlerde alt yapı oluşturması gerekiyor. Onun için biz bu günleri önemsiyoruz. Ve bu günlerde faydalı olabilecek her türlü etkinliğinde valilik olarakta, toplum olarakta, Kars olarakta ben desteklendiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Programda, Kafkas Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi Dinçer Atay’da ‘Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler’ konulu sunumunu yaptı. Ardından ‘kütüphaneler arası Diyalog ve Kütüphaneler’ konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kitap sergisinin açılışı yapıldı. Açılışı Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan yardımcısı Yakup Yıldız ve Kütüphane Müdürü Mehtap Çantay yaptı.

Öte yandan Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileri de 51. Kütüphaneler haftası kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

kars'ta-kutuphaneler-haftasi-etkinlikleri!-(1).jpg

kars'ta-kutuphaneler-haftasi-etkinlikleri!-(2).jpg

kars'ta-kutuphaneler-haftasi-etkinlikleri!-(3).jpg

kars'ta-kutuphaneler-haftasi-etkinlikleri!-(4).jpg

kars'ta-kutuphaneler-haftasi-etkinlikleri!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler