Kars'ta lojmanların çaresiz bekleyişi sürüyor!

Kars'ta lojmanların çaresiz bekleyişi sürüyor!

Yaklaşık 40 yaşındaki 12 lojmanda yaşamaya çalışan vatandaşlar, deprem riskinin yanı sıra ballyciler ve hırsızlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Kars merkez Halitpaşa mahallesinde bulunan ve “Halitpaşa Polis Lojmanları” olarak bilinen 12 bina depremden zarar görmeleri kaçınılmaz olmalarına rağmen onlarca vatandaşın konakladığı bir site olarak ayakta kalmaya çalışıyor. 1976 yılında ilk etabı tamamlanan ve 1985 yılında ikinci etapla sayıları 12’ye çıkarılan yaklaşık 40 yıllık binalar oturulamaz durumda. Birçoğunun kapı ve penceresinin olmadığı gibi yarısından fazlasında da boş olması nedeniyle ballyciler, evsizler ve hırsızların barındığı belirtiliyor. Yaşadıkları durumdan tedirgin olan vatandaşlar, yetkililere çağrı yaparak, hazırlanacak olan raporlar doğrultusunda binaların boşaltılmasını veya gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol oluşturan yerel yönetimler “Kentsel Dönüşüm” Projesi adı altında buna benzer bölgeleri daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Üçler, Kaleiçi ve Bayrampaşa mahalleleri de bu örneklerden bir tanesi.

Kars Belediyesi bu noktada elini taşın altına koyarak, bu bölgede yaşayan hak sahibi vatandaşlar için bir çalışma başlatır mı bilemiyoruz fakat kameralarımıza yansıyan görüntüler bunun ertelenecek bir çalışma olmadığını gösteriyor bize.

karsta-lojmanlarin-caresiz-bekleyisi-suruyor!-(1).jpgkarsta-lojmanlarin-caresiz-bekleyisi-suruyor!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler