Kars’ta LYS Maratonu Başladı

Kars’ta LYS Maratonu Başladı

Kars’ta Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu Kars Kafkas Üniversitesi bünyesinde başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan LYS-4 ve LYS-1 sınavına Kars’ta 5 bin 241 kişi giriyor. 6 binada başlayan LYS maratonu 6 binada, yaklaşık 240 salonda ve Kars Cezaevinde 2 salon olmak üzere 270 personelin kontrolünde gerçekleşiyor. 75 güvenlik güçlerinin görev aldığı LYS maratonun da sınav saatinden önce 15 dakika uyarısına tüm öğrencilerin liyakat ettiği öğrenildi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise gazetecilere bir açıklama yaparak, “Bunun birinci aşaması Nisan ayında yapılmıştı YGS dediğimiz Yükseköğretime Giriş Sınavı, şimdi ise Lisans Yerleştirme Sınavı yapılıyor. Üniversitemizde de 6 binada yaklaşık 270 personelin görev aldığı bir sınav gerçekleştirilmekte. Bugün yani Cumartesi sabah 10 itibariyle LYS-4 dediğimiz Sosyal Bilgiler sınavı yapılıyor. İnşallah Pazar günü de LYS-1 Matematik sınavı yapılacak. Ben buradan sınava giren tüm öğrencilerimize, çocuklarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Özcan LYS’nin Kafkas Üniversitesi bünyesinde yapıldığını, bugün LYS-4 ile başlayan bu maratonun sakin ve huzur içinde sürdüğünü söyledi.

LYS için 15 dakika uyarısına da değinen Rektör Prof. Dr. Özcan, “9.45’te tüm öğrencilerimizin binalara giriş yapması uyarısını yapmıştık. Bu uyarılara da öğrencilerimiz liyakat ettiler. Ben de binaları gezdim. Bu kural ihlali ile karşılaşmadık. Geçen sınavlarda da bu uygulama vardı. İnsanlar da geçen dönemlerden dolayı biraz daha özen gösterdiler. Açıkçası çok şükür herhangi bir sıkıntı yok.” ifadesini kullandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın vatandaşlara yönelik LYS uyarılarının ardından Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’da kendi bünyelerinde yapılan sınav için tedbirler aldı.

Rektör Prof. Dr. Özcan, üniversite bünyesi içerisinde inşaatları geçici süre ile durdurduğunu ifade ederek, “Kampüs içerisinde LYS nedeniyle hem bu hafta hem de önümüzdeki haftaki oturumlar için azami dikkat edilmesi gerektiğini tüm arkadaşlara söyledik. Çünkü bu oturumlar gençlerimizin geleceği ile ilgili olan bir şeylerdir. Gerçekten de bir defa giriyorlar, tamam belki seneye de girme hakları var ama çoğu bu sene mezun olacak olan öğrencilerimiz bunlar. O yüzden bunların hayatı ile hiç kimsenin oynama hakkı yok. Şehir de biliyorsunuz daha önceden düğündür veya bir takım organizasyonlar oluyor, dolayısıyla sayın Valimize ve sayın Belediye Başkanımıza bir teşekkür ediyoruz. Bizlerde üniversite olarak tedbirlerimizi aldık. Gayet rahat, huzur içerisinde bir sınav gerçekleşiyor." dedi.

Öte yandan sınava giren öğrencilerin aileleri ise, çocuklarının sınavdan çıkmalarını bina önlerindeki banklarda ve ağaç altlarında sabırsızlıkla beklediler.

kars’ta-lys-maratonu-basladi-(1).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(2).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(3).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(4).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(9).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(7).jpgkars’ta-lys-maratonu-basladi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler