Kars'ta Mavi Kapaklar Artıyor!

Kars'ta Mavi Kapaklar Artıyor!

Yurt genelinde oluğu gibi Kars’ta da kavurucu sıcakların hüküm sürmesi pet su kullanımını artırınca kentin dört bir yanına mavi kapak kutuları konuldu. İşyerleri, kaldırım kenarları ve cami girişlerine asılan kutular mavi kapaklarla dolup taşıyor.

Başta Dolunay Derneği olmak üzere engelli derneklerinin başlattığı mavi kapak kampanyaları kışın okullarda yazın da açık alanlarda sürdürülüyor. Derneklerin engelli birimleri kapı kapı dolaşarak cadde kenarlarına, kavşaklara, kurum binalarına, parklara ve cami girişlerine mavi kapak kutuları asıyor. Fethiye camii giriş kapısına da asılan kutulara özellikle son 2 hafta içinde binlerce mavi kapak toplandı.

Havaların aşırı sıcak gitmesiyle hem cami cemaati hem de yaz kuran kurslarında eğitim gören çocukların aşırı su kullanımı mavi kapakların toplanmasını da artırdı.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Fethiye Camii imamı Adem Aktaş şunları söyledi:

“Engelli kardeşlerimizin faydalanması adına bizlerde topladığımız mavi kapaklarla tekerlekli sandalye almak istiyoruz. Türkiye genelinde bu tür kampanyalar zaten var. Arkadaşlar bize geldiler yardımcı olur musunuz dediler. Bizde seve seve yardımcı olacağımızı söyledik. Bizlerde şimdi onların bu işine ev sahipliği yapıyoruz. Yaz kurslarımızın da açık olması ve öğrencilerimizin de sürekli su içmelerinden yararlandık. Havalar çok sıcak olduğundan cemaatin de su içmelerinden faydalanarak mavi kapakları biriktirip gereken yerlere teslim edeceğiz. Allah izin verirse inşallah bir engelli kardeşimize faydamız böylelikle dokunmuş olur. Özellikle son iki haftadır çok kapak topladık. Zannediyorum yaz bitimine kadar neticeye ulaşırız.” dedi.

Uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirten vatandaşlarda herkesi duyarlı olmaya çağırarak su içtikleri petlerin mavi kapaklarını bu kutulara atmaları çağrısında bulundular.

karsta-mavi-kapaklar-artiyor!-(1).jpgkarsta-mavi-kapaklar-artiyor!-(2).jpgkarsta-mavi-kapaklar-artiyor!-(3).jpgkarsta-mavi-kapaklar-artiyor!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler