Kars’ta mavi kategoriye adım adım!

Kars’ta mavi kategoriye adım adım!

Aşılama çadırını ziyaret eden Sağlık Müdürü Lazoğlu, yüzde 60’a ulaşan aşılama oranına rağmen Kurban Bayramı sonrası artan vakalara aşı olmayanlar vatandaşların sebep olduğunu, hedeflerinin yüzde 70 aşılama oranı olduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta 43 merkez ve 2 aşı çadırında koronavirüs aşılama çalışmaları aralıksız sürüyor. Kars’ta aşılama çalışmaları kapsamında Kars İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kars Kent Meydanı ve Kars Kalesi eteklerinde kurulan aşı çadırlarında vatandaşlar aşılarını yaptırıyorlar. Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu takvim doğrultusunda başlamış olan aşı çalışmasına tüm hızıyla devam ediliyor. Kent Meydanı’nda bulunan aşı çadırını ziyaret eden Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, aşılama çalışmaları hakkında çadırdaki yetkili personelden bilgi aldı.

Ocak ayından beri ilimizde aşılama çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezimizde ve ilimizin farklı noktalarındaki 2 adet aşı çadırlarımızda devam ediyor. Şuana kadar hedef nüfusumuzun yüzde 60’ını aşıladık ama tabi yeterli değil. Turuncu kategorideyiz hedefimiz mavi kategoride olmamız, yani nüfusumuzun yüzde 70’ini aşılamamız gerekiyor. İlimizde son zamanlarda Kurban Bayramından sonra vakalarımızda artışlar olmakta. Bunlara baktığımız zamanda genellikle aşılanmamış vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Hastanelerimizde yatan vatandaşlarımızın yüzde 95’i ya aşısız ya da aşıları eksik. Vatandaşlarımızı aşılamaya davet ediyoruz. Özellikle gençlerimizde aşılama ile ilgili bilimsel verilere dayanmayan soru işaretleri var. Bu soru işaretlerini bilimsel kaynaklara dayanarak, uzman görüşleriyle giderebilirler ve aşılamaya tam destek verebilirler.” dedi.

İkinci doz koronavirüs aşısını olan Kadir Şentürk, “Çok güzel, bir sıkıntı yok. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum, vatandaşların aşı olmaları bizim için de iyidir. Hastalığı engellemek için de aşı olmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Koronavirüs aşısının yaptırıp veya yaptırmamanın bir tercih meselesi olduğunu kaydeden Hakan Tan ise ikinci doz aşısını olduktan sonra yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanımız yaptırın dediğine göre ben de yaptırdım, hayırlı olsun. Şimdiye kadar yerli aşıyı bekledim ama tekrar vakalar artmaya başlayınca beklemek istemedim. Aşı olup veya olmamak tercih meselesi, bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü bu konuda ileride neler olacağı ile ilgili bazı tereddütler var, ben de bu tereddütleri yaşıyorum ama hayırlısı olsun.” diye konuştu.

Kronik rahatsızlığı nedeniyle aşı olmayı erteleyen ancak Oktay Çaça ilk doz aşısını olduktan sonra “Allah’tan hayırlısı iyi mi olacak yoksa kötü olacak göreceğiz. Benim tansiyon ve burger hastalığım olduğundan aşı olmayı erteledim ancak şuan ilk doz aşımı yaptırdım. Biontech yaptıracaktım ama rahatsızlıklarım nedeniyle doktorum sinovac yaptırmamı önerdi. Aşı olmayanları sağlık için, sağlığını düşünmeleri için aşı olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

kars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(1).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(2).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(4).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(3).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(5).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(6).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(7).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(8).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(10).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(11).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(12).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(13).jpgkars’ta-mavi-kategoriye-adim-adim!-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler