Kars’ta Mesleki Eğitim Gelişiyor

Kars’ta Mesleki Eğitim Gelişiyor

Kamu Özel sektör işbirliği ile Kars'ta mesleki eğitim gelişiyor isimli proje 01 Eylül 2014 tarihinde başladı. 12 ay sürecek 158.726,35 Avro bütçeli proje 31 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacak.

Kars’ta Mesleki Eğitim Gelişiyor

Kamu Özel sektör işbirliği ile Kars’ta mesleki eğitim gelişiyor isimli proje 01 Eylül 2014 tarihinde başladı. 12 ay sürecek 158.726,35 Avro bütçeli proje 31 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacak.

Proje kapsamında Kars Mesleki Eğitim Merkezi bilgisayar laboratuvarı için 20 adet bilgisayar, 20 adet bilgisayar masası ve koltuğu, 1 adet akıllı tahta, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet laptop, ve 2 adet yazıcı, 1 adet diagnostik test cihazı, 1 adet bilgisayar destekli mobilya ve mutfak tasarım programı, 1 adet kompanzasyon eğitim seti ve 1 takım iş sağlığı ve güvenliği eğitim seti satın alınacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mesleki Eğitim Merkezi Proje Koordinatörü Makine Mühendisi Serkan Duruhan şu açıklamalara yer verdi.

Kars ESOB üyesi 80 iş yerinden toplamda 100 usta ve usta öğretici ve Kars Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan 25 öğretmene   aşağıdaki konularda eğitimler verilecek.

-         Bilgisayar ve İnternet Becerileri Eğitimi (2 grup-120 saat)

-         İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi (1 modül-40 saat-4 grup)

-         İş Pedagojisi Eğitim (1 modül-40 saat-4 grup)

-        Eğiticilerin Eğitimi İş Pedagojisi Eğitim (16 saat-1 grup-seminer)

-         Diagnostik Test Cihazı Eğitimi

-         Temel Hijyen-Sanitasyon Eğitimi (32 saat-1grup)

-         İşletme Hijyeni Eğitimi (32 saat-1grup)

-          Kompanzasyon Eğitimi (32 saat-1 grup)

-        Bilgisayarlı Mutfak Mobilya Tasarım Eğitimi (32 saat-1 grup

Eğitimler haricinde İstanbul teknik inceleme ziyareti, Almanya teknik inceleme ziyareti ve üç adet ulusal fuar katılımı yapılarak proje tamamlanacak.

Söz konusu faaliyetler neticesinde aşağıda listelenen sonuçlara ulaşılması hedeflenmektedir:

Kars MESEM idari ve eğitim personelinin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi

Kars MESEM bilgisayar laboratuvarının enteraktif ve yeni teknoloji kullanımına izin verecek şekilde iyileşmesi yapılacak.

Kars MESEM-ESOB işbirliği protokolü çerçevesinde mesleki eğitimde kamu-özel sektör işbirliğinin sağlanması ve ESOB üyesi asgari 80 adet üye işyerinden 100 adet usta öğreticinin eğitimler ve çalışma ziyaretleri neticesinde mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi

Geniş katılımlı toplantılar, esnaf ziyaretleri ve tanıtım faaliyetleri ile Kars ilinde mesleki eğitimin önemi ve gerekliliğine ilişkin farkındalık yaratılması amaçlanıyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler