Kars'ta metruk bina yıkımları devam ediyor

Kars'ta metruk bina yıkımları devam ediyor

Kars Valiliği tarafından yapılan depreme dayanıklılık testi sonucunda binaların sağlamlıklarını yitirdiği ve dayanıksız olduğu raporunun çıkmasının ardından binaların yıkımı devam ediyor.

Fevzi Çakmak mahallesinde çeşitli kurumlara ait binaların boşaltıldıktan sonra sahipsiz bırakıldı, sahipsiz kalan lojmanların ise kimliği belirsiz kişilere mekan olmuştu. İşte o sahipsiz ve yıkılmaya yüz tutmuş binalar bir bir yıktırıldı. Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale sonucunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 110 daireden oluşan 11 adet binanın yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Kars Valiliği tarafından yapılan depreme dayanıklılık testi sonucunda binaların sağlamlıklarını yitirdiği ve dayanıksız olduğu raporunun çıkmasının ardından binaların yıkımına karar verildi. İl Özel idaresi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda yıkımını gerçekleştirmek üzere ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Firma yer teslimini almasının ardından 11 adet lojman binasının yıkımına başladı ve kısa sürede binaların 9 adeti yıkıldı.

Binaların yıkımını üstlenen Öz Karadoğan firması yetkilisi Aydın Karadoğan; İl Özel İdaresi tarafından firmamıza yıktırılmak üzere teslim edilen binaların yıkımını aralıksız sürdürmekteyiz, yaklaşık 25 günlük bir süre daha çalışmamız olacak şuana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık dedi. Karadoğan, yıkımını tamamladığımız takdirde binaların temel bölümlerini de yıkıp çıkan hafriyatı temizleyeceğiz ardından çalışmamız tamamlanmış olacak dedi.

 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler