Kars'ta Mezarlıklar Ağaçlandırılıyor!

Kars'ta Mezarlıklar Ağaçlandırılıyor!

KARS BELEDİYESİ’NCE KARADAĞ MEZARLIĞINA 3 BİN ÇAM FİDANI DİKİLDİ

Kars’ta ‘Fidan Bizden, Dua Sizden’ projesi kapsamında Karadağ Mezarlığı’na 3 bin çam fidanı dikimi yapıldı. 

Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen ‘Fidan Bizden, Dua Sizden’ projesi kapsamında Atatürk Mahallesi’nden düzenlenen programla Karadağ Mezarlığı'na Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, birlikte çam fidanı dikti.

Mezarlıkların ağaçlandırılması dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Kars Valisi Günay Özdemir, mezarlıkların ağaçlandırılması hususunda belediye ye her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Vali Günay Özdemir, “Mezarlıklarımızı gerçekten ağaçlandırmakla, aslında Bayrampaşa Mahallemizin kentsel dönüşümden sonra mezarlıkları ağaçlandırmakla çevremizi yeşillendirmeye başladık. Bunun devam etmesi, bu bölgede yaşayan mahalle halkımızın da bundan sonra bu çalımlara destek vermesi, başkanımız tüm alanların ağaçlandırılması için devam edecek. Bu konuda Orman İşletme Müdürlüğümüz olarak bizde her türlü desteği vereceğiz. Ağaç ve ağaç dikme konusunda ne gerekiyorsa yardımcı olacağız” dedi.

Daha sonra Kars Belediye Başkanlığı’nca ‘Fidan Bizden, Dua Sizden’ kampanyası isle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bayrampaşa Mahallesi Karadağ Mezarlığı’ndan başlattığımız bu Fidan Bizden, Dua Sizden’ kampanyamız bundan sonraki süreçte de tüm mezarlıklarımızı kapsayacak şekilde devam edecek. Daha sonra ilimizde de bunu yaygınlaştıracağız. Yani Kars’ı yeşil Kars yapmaya kararlıyız. Biz belediye olarak bunun öncülüğünü başlattık devamını da getireceğiz” diye konuştu.
Vali Günay Özdemir’in de bu konuda Orman Müdürlüğü ile birlikte bizim yanımızda olacağının sözünü verdi diyen Karaçanta, “Bunlar tabi ki bizim için Kars için önemli şeylerdir. Çünkü bizde var olan inandığımız bir şey var. Kars’a Karslıya hizmet etmek bizim görevimizdir ve bundan dolayı böyle bir kampanya başlattık. Hayırlara vesile olur inşallah diyorum. Bu arada tabi ki bu içinde bulunduğumuz ay, Muharrem ayının başlangıcıdır. Bu ay dolayısıyla Muharrem ayının da tüm hemşehrilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor. Kerbela şehitlerimizi rahmetle anarken, onların ölümüne vesile olan Yezit ve taraftarlarını da lanetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

“3 BİN FİDANLA KAMPANYAMIZ BAŞLADI”

Kampanyanın Karadağ Mezarlığı’ndan başladığını belirten Karaçanta, şunları söyledi:

“3 bin fidanla kampanyamızı başlattık. Bu fidan sayımız daha da çoğalacak. Yani sayı vermem mümkün değil. 6 bin olur, 10 bin olur, bu sayı artacak. Çünkü yalnız mezarlıklarımız değil, bütün şehri bu şekilde bu kampanya dahiline sokmaya kararlıyız.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ilk fidanı Karadağ Mezarlığı'nda toprakla birlikte buluşturdu. Özdemir ve Karaçanta, mezarlığa diktikleri fidana birlikte can suyu verdi.
Kurum müdürleri ile vatandaşlarında katıldığı programda, yaklaşık 3 bin çam fidanı toprakla buluştu. Vatandaşlar ise yakınlarının mezarlarının etrafına çam fidanı dikti. 

karsta-mezarliklar-agaclandiriliyor!-(1)-001.jpgkarsta-mezarliklar-agaclandiriliyor!-(2).jpgkarsta-mezarliklar-agaclandiriliyor!-(3).jpgkarsta-mezarliklar-agaclandiriliyor!-(4).jpgkarsta-mezarliklar-agaclandiriliyor!-(5).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler