Kars’ta minibüs koyun sürüsüne daldı: 34 telef, 3 yaralı!

Kars’ta minibüs koyun sürüsüne daldı: 34 telef, 3 yaralı!

Kars’ta bir minibüs, yolun karşısına geçmeye çalışan koyun sürüsünün arasında daldı. Kendi sürüsüne çobanlık yapan iki kişi şans eseri yara almadan kurtulurken, kazada 34 koyun telef oldu, 3 koyun ise yaralandı.

Volkan KARABAĞ

Kaza, saat 17.00 sıralarında Arpaçay – Kars kara yolundaki Yolboyu köyü yakınlarında meydana geldi. A.Y. idaresindeki minibüs, sürü sahibi Murat Şayir ve Habip Balkay’ın yolun karşısına geçirmeye çalıştığı koyun sürüsünün arasına daldı.

Kazada Şayir ile Balkay şans eseri kurtulurken, 200 koyunun bulunduğu sürüdeki 34 koyun telef olurken, 3’ü ise yaralandı.

Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine Susuz İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bölge Trafik ekipleri sevk edildi. Kazanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi alınırken, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise tek şeride düşürülen kara yolunda temizlik çalışması yaptı.

Kaza ile ilgili gazetecilere açıklama yapan köy halkından Erdinç Baran bölgede bu yıl 5 ya da 6 kez kaza olduğunu, karayollarına dilekçe vermelerine rağmen alt geçit yapılmadığını ileri sürerek, “Arkadaşlarının 7 yılda kazanmış olduğu hayvanlardan bir kısmı burada öldü. Hayvan sahibi çok gariban birisi. 40-50 hayvanı vardı. Alt geçidimizin olmayışı köyümüze çok sıkıntılar yaşattı.” dedi.

Köyde çobanlık yapan ve  sürü sahiplerinden Murat Şayir ise, hayvanlar için otlak bölgenin yolun karşısında bulunduğunu, hayvanları yolun karşısına geçirmek zorunda olduklarını kaydederek, “Bu ilk kaza değil, bir sürü kaza oldu. Ölen ve yaralanan insanlar da oldu.” diye konuştu.

Şayir, kazayla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Koyunları karşıya geçirirken bir araba süratli gelerek sürünün içine daldı. Kendimi zor kurtardım. Komşumuzla birlikte toplam 200 koyunumuz vardı. Yaralanan 3 koyunumuz oldu, 34 koyunumuz telef oldu. Karayollarından geçidin, alt geçidin veya hayvan geçidinin yapılmasını ve bu işe bir çözüm bulmasını istiyoruz. Buradan hayvan geçiyor, çoluk çocuğumuz geçiyor, traktörler geçiyor. Burası köy geçidi olduğu için her an her şey olabiliyor.”

kars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(1).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(2).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(3).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(4).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(5).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(6).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(7).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(8).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(9).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(10).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(11).jpgkars’ta-minibus-koyun-surusune-daldi-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler