Kars'ta Minik Kur’an Kursu Öğrencileri, Performansları İle Göz Doldurdu

Kars'ta Minik Kur’an Kursu Öğrencileri, Performansları İle Göz Doldurdu

Kars'ın Kağızman İlçesinde bulunan Hacı Kağızman Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencileri, okudukları Kur'an-ı Kerim ve ilahi performansıyla göz doldurdu.

Kağızman Müftülüğü, bünyesinde her yıl olduğu gibi bu yılda tüm camiler ve kuran kurslarında yaz kur'an kursu açıldı. Hacı Kağızman Camisinde Halıl Karabıyık ve  Mehmet Kılıç hocalarımızdan  Kur’an-ı Kerim öğrenen minik öğrenciler, kurs öğretmenleri eşliğinde şimdiye kadar ezberledikleri namaz sureleri ve duaları okudular. Minik Kur’an  Kursu öğrencileri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) sevgisini anlatan ‘sevdim seni mabudumu"ilahisini ise hep bir ağızdan seslendirdi. Minik öğrencilerin performansı  alkış yağmuru ile karşılık buldu.

Hacı Kağızman cami kur'an kursu öğrencilerinin bu güzel performası nedeniyle bir açıklama yapan Kağızman Müftüsü Özcan Yılmaz"yaz kuran kurslarımız devam ediyor  bunlardan bir tanesi de Hacı Kağızman camimizde Hali Hocamız ve Mehmet hocamız eşliğinde çocuklarımız gördüğünüz gibi en iyi şekilde kuranı kerim eğitimlerini alıyorlarbunlar  bizim geleceğimiz yavrularımız kur'an bülbüllerimiz burada hem kur'ani kerim ve hemde dini bilgileri alıyorlar" dedi

Kursun yaklaşık 2 ay süreceğini hatırlatan Müftü Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 'sizin en hayırlınız Kur'an-ı kerimi öğrenen ve öğreteninizdir' buyurmuştur. Bizler de en hayırlı olmak için yavrularımızı evlatlarımızı mutlaka  camilerimize dinimizi, kitabımızı öğretmek üzere gönderelim. Peygamberimiz (s.a.v.) bir annenin ve babanın çocuğuna bırakacağı en büyük miras İslam ahlakıdır buyurmuştur.  Buradan anne ve babalara sesleniyorum tüm çocuklarımızı camilerimize bekliyorum."

karsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(1).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(2).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(3).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(4).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(5).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(6).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(7).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(8).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(9).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(10).jpgkarsta-minik-kur’an-kursu-ogrencileri,-performanslari-ile-goz-doldurdu-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler