Kars’ta Muhtarlar Günü kutlandı

Kars’ta Muhtarlar Günü kutlandı

Kars’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Program kapsamında Merkez Soylu Köyü Muhtarı Seyfettin Yolcu tarafından “Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarları” adına Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Merkez Karakaş Köyü Muhtarı Aslan Zülfikar Demiral günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaparak, “Muhtarlık kurumu, 186 yıllık bir geçmişi olan ve ilk defa Osmanlı padişahlarından 2’nci Mahmut döneminde, 1829 yılında hayata geçirilmiştir. İstanbul Nüfus Sayımının 19 Ekim 1829'da yapılması ve bu nedenle yayınlanan Hatt-ı Hümayun'un muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurularak, bu tarihi günden hareketle 19 Ekim 2015 tarih ve 11 sayılı genelge ile her yıl 19 Ekim günü "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı günün, halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Düzenlenen programın ardından Muhtarlar, Kars Vali Yardımcısı Serdar Demirhan'ı ziyaret etti. Vali Yardımcısı Demirhan, Muhtarların gününü kutlayarak, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Düzenlenen programa Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köy Muhtarları ile Valilik İdare ve Denetim Müdür V. Seyit Mücteba Erdem katıldı.

kars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(2)-001.jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(1)-001.jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(5)-001.jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(4)-001.jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(3)-001.jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(6).jpgkars’ta-muhtarlar-gunu-kutlandi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler