Kars'ta Mülteci Çocuklara Kışlık Kıyafet Yardımı Yapıldı

Kars'ta Mülteci Çocuklara Kışlık Kıyafet Yardımı Yapıldı

Kars Valiliği ile Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi, ilimizde ikamet eden Suriyeli, Afganistanlı ve Mısırlı mültecilerin çocuklarını hediyelerle sevindirdi.

Kars’ta ikamet etmekte olan yaklaşık 700 civarında mülteci ailenin 18 yaş altı çocuklarına 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla verilen hediyeler, çocukları soğuk kış günlerinde sıcak tutacak.

Kars Valiliği İl Göç İdaresi Koordinesinde gerçekleştirilen hediye dağıtımında, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu göçmenlerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Kars Vali Yardımcısı Murat Özdemir, Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili İlyas Yıldız tarafından dağıtılan hediyeler arasında kışlık mont, bot ve çeşitli hediyeler yer alırken, yeni doğan onlarca çocuğa da tulum verildi. Bu arada çocuklara çikolata ikram edildi.

Hediyeleri tek tek çocukların ailelerine tutanak karşılığında teslim eden Kars Vali Yardımcısı Murat Özdemir, Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili İlyas Yıldız, daha sonra aileleri ikamet ettikleri yere gönderdiler.

Hediye dağıtımının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kars Vali Yardımcısı Murat Özdemir, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Kars Valiliği ve Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi ile birlikte illimizde ikamet eden tüm göçmen aileleri ile birebir görüşerek, hediyeleri çocuklara dağıttıklarını söyledi.

18 yaş altındaki çocuklara kışlık bot ve giyecekler hediye ettiklerini söyleyen Özdemir: “Yeni doğmuş çocuklara da tulum hediye ettik. Hediye dağıtımımız devlet – vatandaş işbirliği ile olması daha da anlamlı oldu. Ben destek veren Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım ve Göç İdaresi Müdür Vekili Yunus Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. “dedi.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım da, Kars Valiliği ile birlikte göçmen çocuklara hediye dağıtmaktan mutlu olduklarını belirterek bu türden yardımlarda bulunmayı kendilerine bir görev olarak bildiklerini söyledi.

Göçmenlerin Türkiye ve Bayrak sevgilerinin görülmeye değer olduğunu söyleyen Yıldırım: “Bu durumu gördükçe mutluluğumuz ve şevkimiz daha da artıyor. Bayrağımıza kendi bayrakları gibi sahip çıkıyorlar. Onların yoksul durumuna üzüldüğümüz gibi ülkemizi sevmelerinden dolayı da mutlu oluyoruz. Bundan sonra da desteklerimiz sürecek. Onları sevindirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

karsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(1).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(2).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(3).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(4).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(5).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(6).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(7).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(8).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(9).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(10).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(11).jpgkarsta-multeci-cocuklara-kislik-kiyafet-yardimi-yapildi-(12).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler