Kars’ta nöbetçi eczanelerin sayısı arttırıldı

Kars’ta nöbetçi eczanelerin sayısı arttırıldı

Kars’ta serbest eczaneler tarafından alınması gereken Pandemi tedbirlerine bir yenisi daha eklendi ve mevcut nöbetçi eczane sayısı arttırıldı.

KARS MANŞET

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde faaliyet gösteren eczanelerin tek eczane olarak tuttukları nöbetleri 03.04.2020 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonu her gün 2 eczane nöbetçi olacak şekilde yeniden düzenlendiği duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle: “Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından COVİD-19 pandemi  (salgın hastalık) olarak ilan edilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nca COVİD-19 ‘un yayılmasının önlenmesi, salgından dolayı Ülkemizde ürün erişilebilirliğinin sağlanması, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve halk sağlığının korunması amacıyla alınan tedbirlere ilave olarak, birinci basamak sağlık hizmet sunucuları olan eczanelerimizde görev yapan eczacılarımız ve diğer tüm personelin görevlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri için de birtakım ek tedbirlerin alındığı bildirilmiştir. Bakanlığımız Bilim Kurulu’ndaki öğretim üyelerinden oluşan komisyon ile yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar doğrultusunda;

Pandemi ile mücadelede özveri ile çalışan ve birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerimizde hizmet veren eczacılarımızın, eczane personelimizin ve eczanelerden hizmet alan kişilerin sağlığının korunması amacıyla “Serbest Eczaneler Tarafından Alınması Gereken  Pandemi Tedbirleri” hazırlanmış olup, ilimizde faaliyet gösteren tüm eczanelere Müdürlüğümüzce bu doğrultuda gerekli bildirimler yapılmıştır.  

Ayrıca sağlık hizmet sunumunun önemli ayağını teşkil eden eczanelerimizin moral motivasyon yönünden desteklenerek pandemi süresince sosyal mesafenin korunmasına özen gösterecek şekilde, halkın ilaca erişiminde sıkıntı yaşamaması adına COVİD-19 pandemi nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğümüz ve 13. Bölge Eczacı Odası Başkanlığı temsilcisi ile birlikte alınan karar gereği ilimiz merkezinde faaliyet gösteren eczanelerin tek eczane olarak tuttukları nöbetleri 03.04.2020 tarihinden itibaren hafta içi ve hafta sonu her gün 2 (iki)  eczane nöbetçi olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler