Kars'ta O Caddenin ismi Değişti!

Kars'ta O Caddenin ismi Değişti!

Ordu Caddesi’ne Azerbaycan’ın Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ismi verildi.

Kars Belediye Meclisi’nin 05 Mart 2015 tarih ve 4 nolu toplantısında alınan 64 nolu kararı ile Haydar Aliyev isminin Ordu Caddesi’ne verilmesine karar verilmişti.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Ordu Caddesi’ne Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Umum Milli Lideri Haydar Aliyev’in isminin verilmesinden dolayı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Umum Milli Lideri Haydar ALİYEV’in ismi bir çok ülkelerin tanınmış şehirlerinde anılmakla ve yaşatılmaktadır. Dost ve kardeş ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nde Umum Milli Lider Haydar Aliyev’in ismi parklar, heykeller, büstler, kültür merkezleri, Haydar Aliyev Bilgi ve Araştırma Merkezleri ile yaşatılmıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyetleri arasında derin tarihi köklere sahip dostane ve kardeşçe ilişkilere, güven ve samimiyete dayanarak, Azerbaycan halkının Umum Milli Lideri Haydar Aliyev’in ismini yaşatmak ve anmak adına Kars Belediye Meclisinin 05/03/2015 tarih ve 4 nolu toplantısında alınan 64 nolu kararı ile Haydar Aliyev isminin Ordu Caddesi’ne verilmesini Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak büyük bir memnuniyetle karşılıyor, kardeş Azerbaycan ile Türkiye Cumhuriyetleri arasındaki dostluğa katkılarından dolayı Kars Belediye Başkanı sayın Murtaza Karaçanta ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkürlerimizi bildiriyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler