Kars'ta Öğrenciler Tehlikede!

Kars'ta Öğrenciler Tehlikede!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) eski rektörlük binası olan Veteriner Fakültesi’nin, Paşaçayır yolu üzerindeki girişinde sanayiden gelen araçların hızlı seyretmesiyle tehlike yaşadıklarını söyleyen öğrenciler önlem alınmasını istediler.

Paşaçayır yolunun düzensizliği uzun yıllar giderilmedi. Taa ki geçtiğimiz yıla kadar. Geçen yıl yapılan yol iyileştirildi, asfalt döküldü ve en azından çamurdan ve çakur-çukurdan kurtarıldı. Kurtarılmasına kurtarıldı ama bu defa da farklı bir sıkıntı gündeme geldi. Yolun güzelleştirilmesiyle birlikte araçların hızlı geçişleri gündeme geldi. Şimdi öğrenciler bu konuda büyük dert yanıyorlar. Sanayiden kent merkezine, kent merkezinden sanayiye giden araçların yol üzerinde hızlı seyretmesiyle ezilme tehlikesi geçirdiklerini belirttiler. Kent merkezinden sanayi istikametine giden dolmuşların mecburen yolun sağında öğrencileri indirmesi nedeniyle bu sıkıntının yaşandığını ifade ettiler. Öğrenciler, “Yolun sağında dolmuştan indiğimizde üniversiteye girerken mecburen karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyoruz. Bu da zaman zaman ezilme tehlikesi geçirmemize neden oluyor. Bazı arkadaşlarımız dalgın olduklarında bir anda önlerinde seyreden arabalarla karşılaşıyorlar. Bu yol üzerine ya bir sinyalizasyon ışıkları konulsun ya da dolmuşlar üniversite içinde öğrencileri bıraksın” dediler.

Yol üzerindeki KYK yurdu kavşağına sinyalizasyon ışıkları konuldu. Şimdi bu ışıkların Veteriner Fakültesi girişine de konulması isteniyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler