Kars’ta öğrencilere afet bilinci eğitimi verildi

Kars’ta öğrencilere afet bilinci eğitimi verildi

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından öğrencilere afet bilinci eğitimi verildi.

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında çeşitli okullarda konferanslar, Afet Bilinci Eğitimi ve Deprem Tahliye Tatbikatları yaptı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi salonunda Arama-Kurtarma ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer) malzeme tanıtımları yapıldığı bildirildi. Etkinliklerde afiş ve broşür dağıtılmış ve Kafkas Üniversitesinde Afet Gönüllüsü kayıt işlemleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler ile ilgili olarak Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Afete Hazır Türkiye projesinin devamlılığının sağlanması açısından önem arz eden genç nüfusun Afet Gönüllüleri faaliyetine katılımının sağlanması amacına yönelik özel ve tüzel kişiliğe sahip kurum-kuruluşlar ile gerçek kişilerin bu hizmetlere etkin katılımın sağlanması düşünülmektedir.

İlimizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda afet gönüllüsü olarak gerekli arama -kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri ile hazır hale getirilecek ve afet ve acil durum halinde öncelik kişinin kendisi, ailesi ve etrafına, aynı zamanda profesyonel arama- kurtarma ekiplerine yardım edebilme bilgi ve becerisini kazanmak isteyen gönüllülere ihtiyaç duyulmakta olup, bu anlamda gönüllü kişi, kulüp, dernek, vakıf gibi grupların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri önemle duyurulur.”denildi.

kars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(1).jpegkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(1).jpgkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(2).jpgkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(3).jpgkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(4).jpgkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(5).jpgkars’ta-ogrencilere-afet-bilinci-egitimi-verildi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler